Annonce
FC Fredericia

Nedtur: FC Fredericia blev knust af topholdet i forårsåbneren

Christian Tue Jensen ramte stolpen tidligt i kampen. Det var et af lyspunkterne i en forårspremiere, som FC tabte alt for stort. Foto: Morten Pedersen
FC Fredericia tabte stort til Viborg i forårspremieren. Opgøret endte 4-0, og selvom FC Fredericia ramte stolpen to gange, kan der ikke indvendes noget mod resultatet.
Annonce

Viborg: FC Fredericia kom i menneskehænder mod 1. divisions tophold Viborg. Gæsterne ramte ellers begge stolper, men blev i sidste ende knust totalt af en grøn maskine.

Kampen endte 4-0.

FC Fredericia var hårdt ramt til kampen og kunne kun fylde bænken med fem mand af de mulige syv. Målmand Elias Olafsson var ude for en sikkerheds skyld efter et slag til hovedet i træning. Nicolaj Ritter var ukampdygtig sammen med Mathias Johannsen, og det samme var langtidsskadede Anders Holvad og Steven Enna.

Raphael Onyedika sad ude med karantæne.

Der var debut til Oliver Sørensen, Leonel Montano og Samson Iyede. Oliver Sørensen indtog en uvant position som venstre back.

Samme kvaler havde Viborg ikke: Hjemmeholdet kom i stærkeste formation og indtog rollen som favorit.

Men det var FC Fredericia, som begyndte bedst. Spillet flød fint på en til stadighed mere pløjet bane. FC Fredericia kom til et par skudforsøg i kampens første 10 minutter, og efter 14 minutter gispede de få hjemmebanetilskuere på Energi Viborg Arena.

Christian Tue Jensen sendte et strålende frispark mod kassen langt udefra, og bolden kyssede stolperoden og sprang tilbage i spil i en situation, hvor målmanden var totalt prisgivet.

Viborg havde ganske lidt at skyde med men var tæt på efter et hjørnespark, som Alexander Nybo i målet boksede direkte i fødderne på en Viborg-spiller. Han servede den forbi.

Annonce

To mål

Det var et varselsskud, for kort efter lå bolden i nettet efter netop et hjørnespark.

Man kan klandre både målmand Alexander Nybo og FC-forsvaret for at se passivt til, men man kan også vælge at rose angriberen Sebastian Grønning for at tage det perfekte løb og stange bolden i mål. En klassescoring af Viborgs farligste mand, som er topscorer i 1. division.

FC Fredericia begyndte at slippe taget om kampen men kom fortsat til chancer, og Oliver Sørensens indlæg var lige ved at tage en afretning og gå i kassen. Igen afviste træværket gæsterne.

Det var utur for FC Fredericia, og kort før pausen blev gæsterne ramt af endnu en hammer. Den tidligere FC'er Christian Sørensen klappede et frispark mod mål, det tog muren og endte for fødderne af en komplet fri Alassana Jatta, som enkelt lagde bolden i kassen til 2-0.

Det lignede bare ikke FC Fredericias aften, og gæsternes spillere gik i omklædningsrummet med blikkene rettet mod jorden.

Annonce

Et stort nederlag

Anden halvleg blev målmand Alexander Nybos. Viborg ønskede at lukke kampen og kom frem til rigeligt med chancer, mens FC'erne begyndte at se trætte ud.

Sebastian Grønning burde bære blevet dobbelt målscorer med et frit skud fra kanten af feltet, men Nybo hev en stor redning op. Returbolden blev pareret af FC-forsvaret, og til sidst drejede Jakob Bonde bolden forbi mål. Tre kæmpe muligheder til hjemmeholdet.

Kort efter måtte Nybo i aktion igen, da Tobias Bech og Younes Bakiz fik en dobbeltchance, men igen ragede manden med handskerne kastanjerne ud af ilden.

FC Fredericia havde det vanskeligt men lykkedes alligevel med at komme frem til en gigantisk chance, da Alexander Jensen pludselig stod helt fri bagest i feltet. Han tog bolden ned men ramte den helt skævt, og bolden sneg sig forbi mål.

Den slags chancer skal der scores på, hvis man vil have point i Viborg.

FC Fredericia var tvunget frem på banen og det klædte gæsterne, som formåede at skabe vanskeligheder for Viborg i kampens sidste 15 minutter. Hjemmeholdet blev tvunget ud i fejl grundet et aggressivt pres fra FC, men det kastede ikke nogen store tilbud af sig.

I stedet lukkede Viborg kampen på murermestermaner. Indskiftede Tobias Bech havde flere gange haft bud efter målet, og det lykkedes ham at finde det kort før tid, da han klappede en returbold uimodståeligt i kassen med en halvflugter. Bolden hoppede i mål klinet op ad stolpen, mens Alexander Nybo kastede sig efter den i fuld længde. Kort før tid hamrede Jeff Mensah sidste søm i kisten med sin scoring til 4-0.

Svækkede FC Fredericia tabte dermed forårspremieren klart.

FC spiller igen søndag den 21. februar klokken 14. Her møder klubben endnu et tophold, når Esbjerg gæster Monjasa Park.

Viborg FF-FC Fredericia 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Sebastian Grønning (18.), 2-0 Alassana Jatta (36.), 3-0 Tobias Bech (85.), 4-0 Jeff Mensah (90.).

Viborg (4-3-3): Lucas Lund - Frederik Brandhof, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Justin Lonwijk (Mads Aaquist 66.), Jakob Bonde - Younes Bakiz (Jeff Mensah 82.), Sebastian Grønning, Alassana Jatta (Tobias Bech 56.)

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Mikkel Knudsen, Erik Nissen, Tobias Anker, Oliver Sørensen - Mathias Gertsen, Christian Ege Nielsen - Leonel Montano, Christian Tue Jensen, Kristian Kirkegaard (Alexander Jensen 46.) - Samson Iyede.

Advarsler: Leonel Montano (33.), Tobias Bech (80.), Jeppe Grønning (90.).

Tilskuere: 0 på Energi Viborg Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Fredericia

Butiksejer er glad for igen at slå dørene op: - Ingen tvivl om, at vi brænder for at hjælpe kunderne

Annonce