Annonce
Sport

Nedtur for FHK: Topscoreren stopper igen

Håndbold 1. division, HH-Fredericia. Foto: Søren E. AlwanIda Lagerbon

Fredericia HK's kvinder skal igen ud og finde en ny topscorer. Bagspilleren Ida Staxen Lagerbon skifter væk fra klubben efter at være blevet topscorer i 1. division i sidste sæson.

Fredericia: Nogle ting i livet er bare givet:

Amen i kirken. Solen stiger i øst og går ned i vest. Hvert år skal Fredericia HK's kvinder erstatte sin topscorer, som skifter væk fra klubben. 2018 er ingen undtagelse.

Ida Staxen Lagerbon skifter til en endnu unavngiven ligaklub efter at have haft en brilliant sæson, der endte med, at hun blev topscorer i 1. division. Tidligere har FHK blandt andre sagt farvel til Nanna Friis og Trine Knudsen, som også begge fandt højere græsgange efter at have spillet flotte sæsoner.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over at miste Ida, da hun er en rigtigt fighter og har været god for FHK, men vi forstår også, at nogle gange kommer der et godt tilbud, og så gælder det om at slå til, siger dameudvalgsformand Kenneth Schlaikjær i en pressemeddelelse.

For FHK er det både godt og skidt.

Godt, fordi klubben viser, at den kan udvikle spillere til et højere niveau og dermed tiltrække andre talentfulde spillere, som ønsker at gå samme vej. Men det er selvsagt også skidt for et hold at miste sin bedste spiller.

Annonce

Ingen overraskelse

Ida Staxen Lagerbon var sammen med Camilla Pytlick sidste sæsons helt store overraskelse. Begge er nu fortid i klubben, idet Pytlick kort efter sæsonen skiftede til Gudme. Lagerbon kom til FHK efter en ungdomstilværelse i FC Midtjylland, og hun spillede sit første år som senior i sidste sæson.

Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at hun skifter til en mere ambitiøs kvindeklub efter sådan en komet-sæson. Hun scorede 165 mål i 26 kampe.

- Jeg kom til Fredericia for at få spilletid, og det har jeg fået. Jeg var korsbåndsskadet men kom igen. Jeg fik et tilbud fra en ligaklub. Det var svært at sige nej til, da det vil give mig flere chancer for at videreudvikle mit spil, siger hun.

Fredericia HK plejer at være god til at finde en erstatning for den topscorer, der nu engang forsvinder. Nanna Friis erstattede Trine Knudsen som blev erstattet af Camilla Pytlick og Ida Lagerbon.

Om det lykkes igen, vil tiden vise, men nemt ser det ikke ud: Camilla Pytlick og Ida Lagerbon scorede tilsammen 283 mål i sidste sæson. Det svarer til cirka 40 procent af klubbens mål.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce