Annonce
Fredericia

Nej til boligprojekt - først skal trafikken forbedres

Onsdag aften var det planlagte Skovhave-byggeri på dagsordenen i by- og planudvalget. I dag er der ungdomsboliger på stedet. Foto: Peter Leth-Larsen
Onsdag aften var det omdiskuterede Skovhave-projekt på dagsordenen i by- og planudvalget. Det blev nej til dispensation, da et gammelt trafikløfte aldrig er blevet udført. Sagen sendes til økonomiudvalget.
Annonce

Erritsø: Et nej til dispensation på det foreliggende grundlag.

Det blev resultatet, da by- og planudvalget onsdag aften behandlede planen om et nyt byggeri på Skovhave-grunden med 141 boliger.

Det sker med enighed i udvalget, oplyser formand Steen Wrist Ørts (S). For udvalget ønsker først at løse de trafikale udfordringer i området.

- Det løfte med trafikale tiltag, som blev lovet i for forbindelse med vedtagelsen af den gældende lokalplan tilbage i 2007, er ikke blevet udført. Derfor sender vi sagen til økonomiudvalget med henblik på en løsning af de trafikale udfordringer og den nødvendige finansiering, siger Steen Wrist Ørts.

Annonce

Væsentlig indsigelse

I den 13 år gamle lokalplan var der tilladelse til opførelse af 90 boliger, og her var der samtidig lagt op til trafikale tiltag på Mosegårdsvej og Snaremosevej.

Men de er aldrig blevet udført, og siden er trafikken i området endda blevet øget yderligere på grund af for eksempel DLG-byggeriet, udviklingen af handelsområdet med blandt andet Løvbjerg og McDonalds samt flere boliger i Erritsø.

I høringsfasen har borgere gjort opmærksom på, at trafikale løfter fra vedtagelsen ikke er indfriet, og at trafikken i det hele taget er hårdt presset.

- Det er en væsentlig indsigelse, siger Steen Wrist Ørts.

Annonce

Stor debat

Der har været stor debat om byggeplanerne på grunden, som i dag ejes af Jan Sparsø.

Det aarhusianske arkitektfirma Luplau Poulsen har tegnet både rækkehuse og punkthuse i fire etager på grunden. I alt med til 141 boliger, men i lokalplanen er der kun givet lov til 90 boliger. Derfor var det nødvendigt med dispensation til projektet, og den var på dagsordenen onsdag aften.

På forhånd havde udvalgsformand Steen Wrist Ørts meldt ud, at han ikke anbefalede en dispensation.

Det skete blandt andet efter modstand mod planen i høringssvar. Og et velbesøgt informationsmøde 9. januar på Fredericia Uddannelsescenter, hvor godt 200 borgere mødte op. Mange udtrykte stor skepsis for, hvordan projektet vil påvirke trafikken i området, hvor der i forvejen er trængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce