Annonce
Læserbrev

Tandlæge-formand: Nej til social ulighed i tænderne

Tandlægeforeningen mener, at der skal være fri og lige adgang til tandpleje.

Læserbrev: Lægen er gratis, men danskerne betaler det meste af tandlægeregningen selv.

Hvorfor det?

Den høje brugerbetaling gør det svært for økonomisk dårligt stillede borgere at betale tandlægeregningen oven i alle de andre udgifter.

Og når de økonomisk dårligst stillede borgere ikke har råd til tandlægen, så kan det desværre ses på deres tænder. Den sociale ulighed i Danmark viser sig i tænderne.

Det kan vi ikke være bekendt i en velfærdsstat.

Tandlægeforeningen mener, at der skal være fri og lige adgang til tandpleje.

Vi foreslår, at tilskuddet til socialt udsatte grupper skal øges. Det skal omfatte kontanthjælpsmodtagere, patienter, der er mundtørre pga. sygdom eller medicinforbrug, sårbare unge, økonomisk dårligt stillede pensionister, de hjemløse samt misbrugere.

Mere end 80 pct. af vælgerne støtter vores forslag om at sætte brugerbetalingen hos tandlægen ned. 40 pct. af vælgerne mener tilmed, at det bør være helt gratis at gå til tandlæge.

Det viser en ny meningsmåling fra 2019 foretaget af Voxmeter blandt et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning.

Vælgerne støtter altså et nej til social ulighed i tænderne - så mangler vi bare politikerne.

Stine Brems Mørcholdt. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce