Annonce
Vejle

Nervepirrende søndag på teatret: Hvem skal gøre Dirch og Susse kunsten efter?

Katrine Nygaard drømmer om at blive skuespiller. - Jeg er ikke sanger, som hun siger. Hun håber alligevel på en plads på musicalholdet i Vejle, så hun kan dygtiggøre sig, inden hun søger optagelse på teaterskolen. Foto: Yilmaz Polat

45 spændte skuespil- og sangtalenter kæmper om en rolle i musicalen Sommer i Tyrol. Søndag var der audition i Vejle Musikteater, og derefter går dommerne i tænkeboks de næste par uger.

Vejle: Katrine Nygård, 20, og Hanne Rønberg, 51, har noget til fælles: De elsker at optræde og være med i det store gruppearbejde, som en musicalforestilling bygger på.

Derfor var de også begge mødt op søndag, da foreningen Vejle Musical Teater holdt audition på Sommer i Tyrol i Jacob Gade Salen på Vejle Musikteater. Foreningen har et tæt samarbejde med Vejle Musikteater, som står for produktion.

Musicalen kræver en trup på 35-40 aktører, der både kan synge, danse og spille skuespil, og med cirka 45 tilmeldte var formand Bo Mikkelsen optimist.

- Når de sidste har aflagt prøve, sætter vi os ned og ser, hvilke kandidater vi har til de forskellige roller. Hvis vi er heldige, har vi de fleste roller besat. Ellers må vi ud efterfølgende at finde eksempelvis en Leopold eller Josepha, forklarer Bo Mikkelsen.

Alle er vigtige for opsætningen. Hvis man bliver en del af ensemblet, skal man kunne spille små sidehistorier, der bidrager til scenen, mens hovedrolle-indehaverne står i rampelyset.

Bo Mikkelsen, formand, Vejle Musical Teater

Sommer i Tyrol

Vejle Musical Teater og Vejle Musikteater står i samarbejde for forestillingen Sommer i Tyrol.Musicalen får premiere 30. januar næste år og spiller frem til 3. februar.

Billetter kan allerede nu købes på nettet.

Musikken spilles live af Vejle Symfoniorkester.

Katrine Nygaard, 20, drømmer om at blive skuespiller en dag. Søndag stod hun foran dommerne og sang Den hvide hest i håb om at sikre sig en plads i ensemblet til Sommer i Tyrol på Vejlke Musikteater. Stemmen var forinden lidt ru, men hun leverede sangen med stor indlevelse og uden kiks. Foto: Yilmaz Polat

Foran dommerne

Katrine Nygaard drømmer om en skuespillerkarriere, og mens hun arbejder på drømmen, deltager hun gerne i alle de amatørforestillinger, hun kan komme med i.

- Lige nu er jeg med i Jysk Musikteaters opsætning af Skatteøen i Silkeborg. Jeg håber, jeg også kommer med i Sommer i Tyrol. Jeg tror, min stemme er for dyb til en hovedrolle, så jeg er tilfreds, bare jeg kommer med i ensemblet, fortalte Katrine Nygaard fra Horsens, inden turen foran dommerne.

De 45 tilmeldte skulle først aflægge danseprøve i grupper og derefter enkeltvis ind foran panelet med instruktør Jens Frausing i spidsen.

Avisens fotograf og journalist listede med Katrine ind og oplevede hende synge "Den hvide hest" for fuld udblæsning.

- Jeg var så opslugt, at jeg slet ikke lagde mærke til, at I var der, sagde en lettet og glad Katrine Nygaard bagefter.

- Nu må jeg bare vente og se, hvad dommernes vurdering bliver, lød det optimistisk, inden Katrine fortsatte hen til "sy-damerne".

Instruktør Jens Frausing i blomstret skjorte i samtale med blandt andet koreograf Jacob Phillip Andersen med den omvendte kasket. Dommerpanelet vurderer deltagerne udfra en danse- og en sangprøve. I løbet af de næste 14 dage får deltagerne besked om, de er blevet en del af truppen. Foto: Yilmaz Polat

Alle måles op

En del af en audition er at få taget mål til kostumer. Derfor var sy-damerne Lene Sand, Karen Jensen og Karin Hansen også på pletten i forhallen til Jacob Gade Salen.

Bevæbnet med målebånd og skemaer sørgede trekløveret for at få livvidde og benlængder noteret.

- Det er lettest at gøre det nu, hvor alle er samlet, forklarede Karin Hansen. Desuden har vi målene til senere, hvis én i truppen skulle få forfald, og en anden skal træde ind. Det er ret praktisk, fortalte Karin Hansen.

Sy-damerne illustrerer godt, at der ikke kan stables en så stor amatørforestilling på benene uden en masse frivillige. En halv snes bestyrelsesmedlemmer fra Vejle Musical Teater klarede dagens praktiske opgaver, såsom at sørge for mad, holde slikskålene fyldt, være dørvagt og tage fotos af de fremmødte og fotokopiere deres personlige dataark, så dommerne kunne gøre notater om hver enkelt kandidat.

Over det hele svævede formand Bo Mikkelsen, der holdt hovedet koldt, selvom han blev stillet en byge spørgsmål og midt i det hele måtte agere tekniker og skifte en farvepatron i printeren.

At være bidt af amatørteater og musical drejer sig ikke nødvendigvis om at stå i rampelyset. At være med til at få tingene til at ske ved at arbejde i kulissen giver mindst lige så meget mening.

Selvom det er auditiondag hersker der en afslappet og hyggelig stemning mellem deltagerne. Flere af dem kender som Hanne Rønberg, 51, hinanden fra tidligere forestilliger. Hanne Rønberg var med i sidste års forestilling My Fair Lady. Foto: Yilmaz Polat
Lene Sand tager mål til en hat til Jon Kobberøe, 44. Skolelæreren går efter hovedrollen som Leopold i Vejle Musical Teaters udgave af Sommer i Tyrol. Forestillingen får premiere 30. januar. Foto: Yilmaz Polat
Det er praktisk at tage mål af alle deltagerne, når de er samlet til audition. Lene Sand kender rutinen, da hun også syr kostumer til Palsgård Sommerspil. Foto: Yilmaz Polat
Snakken går blandt deltagerne, mens de venter på at blive kaldt ind for at aflægge den afgørende sangprøve foran dommerne i Jacob Gade Salen. Foto:Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce