Annonce
Udland

New Yorks borgmester vil udfordre Donald Trump i 2020

Jewel Samad/Ritzau Scanpix

Bill de Blasio tilslutter sig et bredt felt af politikere, der vil være Demokraternes præsidentkandidat.

New Yorks 58-årige borgmester, Bill de Blasio, ønsker at være Demokraternes præsidentkandidat ved USA's præsidentvalg i 2020.

Det oplyser han i en kampagnevideo.

Han tilslutter sig dermed et allerede stort felt af amerikanske politikere, der vil tage kampen op med USA's republikanske præsident, Donald Trump.

Ifølge AP ventes han at få svært ved at skille sig ud i det brede felt.

I hjembyen New York er der heller ikke stor opbakning til Bill de Blasios præsidentdrømme. En nylig meningsmåling viste således, at 76 procent af newyorkerne ikke synes, han bør gå efter præsidentposten.

Bill de Blasio har selv tidligere affejet de mindre prangende meningsmålinger.

Et af hans store valgløfter er at bekæmpe økonomisk ulighed. Et emne, som han selv mener, vil vinde genklang hos de amerikanske borgere.

- Folk i alle dele af landet oplever stilstand eller ligefrem tilbagegang. Samtidig bliver de rige rigere, siger Bill de Blasio.

Han lover samtidig at "konfrontere og stå op imod" Trump.

New York-borgmesteren har været en hård kritiker af Trump og blandt andet kritiseret præsidentens syn på klimaforandringer og migration.

I videoen, hvor Bill de Blasio annoncerer sit kandidatur, fremhæver han nogle af de ting, han har fået gennemført i New York. Det drejer sig blandt andet om en minimumsløn på 15 dollar og betalt sygefravær.

Bill de Blasio er gift med Chirlane McCray, der er sort og i årtier var erklæret homoseksuel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er han populær blandt sorte vælgere, latinamerikanere er mere splittede om ham, mens hvide vælgere overvejende er imod ham.

Blandt kandidaterne til Demokraternes kandidatur er i forvejen tidligere vicepræsident Joe Biden og senatorerne Bernie Sanders og Kamala Harris.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia

Pleje-ansatte arrangerer demonstration mod besparelser efter tabt udbud: - Vi kan ikke forstå, hvordan det kan hænge sammen

Annonce