Annonce
Trekantområdet

Nicolai Biograf fejrer 20-års jubilæum

Døren ind til "Det lille teater" i Klostergården, hvor Film6000 viste film i de første år. Privatfoto
Biografens jubilæumsfest 13. juni indeholder film, musik og taler. Foreningen bag biografen har 440 medlemmer.

Kolding: I juni er det 20 år siden, at en flok ildsjæle tog initiativ til at skabe en biograf baseret på frivillige kræfter i midten af Kolding. Det skal fejres, og derfor byder Film6000 - foreningen bag Nicolai Biograf - på jubilæumsfest for alle interesserede gæster. Tilbage i 1999 stod Kolding uden en centralt beliggende biograf. Kort tid senere blev foreningen Film6000 stiftet, og man fik skabt egen biograf. I de første år foregik visningerne i et lokale på Klostergården, men fra 2005 og frem til nu har foreningen Film6000 stået bag driften af Nicolai Biograf på den gamle skolegrund i Skolegade. Her vises både nichefilm og visninger til et bredere publikum. Her 20 år senere består Film6000 af 440 medlemmer. Nicolai Biograf har et årligt besøgstal på cirka 20.000 gæster, og der sælges billetter til godt 2000 forestillinger. - Hele vejen igennem har biografen kun kunnet eksistere med hjælp fra foreningens massive bagland af over 100 engagerede frivillige. Uden dem var der ingen biograf, udtaler Mette Balsby, daglig leder af Nicolai Biograf, i en pressemeddelelse.

Annonce

Hyldest til biograferne

Nicolai Biograf fejrer jubilæet torsdag 13. juni med et stort program. Man lægger ud kl. 17 med "Have You Seen My Movie?" Filmen handler om filmhistorien og er samtidig en hyldest til biograferne. Kl. 20 er der taler, Cava og snacks til alle fremmødte. Kl. 21 spiller Joakim Moesgaard stemningsfyldt elektronisk musik. Kl. 22 er der udebio. Joakim Moesgaard akkompagnerer stumfilmen "Verdens Undergang" med selvkomponeret musik.

Jubilæumsarrangementet fra kl. 20 er gratis og foregår i Nicolai Gård. Filmen kl. 17 kræver billet, som kan købes via hjemmesiden Nicolaibio.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce