Annonce
Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Målgruppen for nikotinposerne er de ca. 700.000 voksne rygere i Danmark. En stor del af dem ønsker at lægge cigaretterne på hylden, men vil samtidigt også gerne fortsat nyde nikotin, skriver Swedish Match. Foto: Morten Stricker/Ritzau scanpix

Debat: Lægeforeningens formand Camilla Rathcke opfordrer i et indlæg 4. marts til at stramme reglerne for salg af nikotinposer.

I Swedish Match synes vi, at det er et noget unuanceret billede, som formanden får skabt af nikotinposer. Nikotinposer giver forbrugerne – det er især voksne rygere – et alternativ til den farlige cigaretrøg, der hvert år forårsager 13.600 for tidlige dødsfald i Danmark. Modsat de farlige cigaretter, så indeholder nikotinposer ingen tobak. Der er ingen påvist sammenhæng mellem nikotin og kræft, lungerne skånes for røg, og omgivelserne slipper for passiv rygning. Derfor er vi i Swedish Match skeptiske overfor øgede restriktioner, der skal gøre det mere besværligt for voksne rygere at vælge nikotinposerne til og cigaretterne fra.

I indlægget antyder Camilla Rathcke, at Swedish Match skulle uddele gratis prøvepakker ’måske for at lokke flere unge med på nikotinvognen’. Det kan vi pure afvise. Den midlertidige kampagne, Rathcke henviser til, var specifikt målrettet voksne rygere. Vi anvendte udvalgte nyhedsmedier, som især læses af ældre. Og vi bad alle bekræfte deres alder, og at de var cigaretrygere, inden de gik ind på kampagnens hjemmeside. Trafikanalysen viste, at det primært var personer over 50 år, som besøgte den pågældende side.

Målgruppen for vores nikotinposer er nemlig de ca. 700.000 voksne rygere i Danmark. En stor del af dem ønsker at lægge cigaretterne på hylden, men vil samtidigt også gerne fortsat nyde nikotin. Det kan nikotinposerne være et godt røgfrit bidrag til.

Nikotinposer er alene beregnet for voksne. Det er vi meget tydelige om i både vores markedsføring og mærkningen af produkter. Smagsmæssigt henvender produkterne sig også til et modent publikum med aromaer som citron, mint, ingefær og kaffe.


I Sverige har adgangen til røgfrie produkter medvirket kraftigt til, at kun fire procent af den voksne befolkning ryger dagligt.


Vores vision – en verden helt uden cigaretter – bygger på at tilbyde voksne rygere en mulighed for at nyde et nikotinprodukt uden røgens livsfarlige virkninger. Og vel at mærke at gøre det uden at tiltrække de unge.

Derfor er det også meget positivt, at Folketinget for nyligt har vedtaget, at alle nikotinprodukter bliver underlagt marketingbegrænsninger, og at der bliver et komplet forbud mod brug af produkterne på uddannelsessteder.

I Sverige har adgangen til røgfrie produkter medvirket kraftigt til, at kun fire procent af den voksne befolkning ryger dagligt. Den seneste undersøgelse om danskernes rygevaner, viser til sammenligning at 13 procent af danskerne i dag ryger dagligt mens under 1 procent af befolkningen dagligt bruger nikotinposer. Skal vi tilbyde de voksne rygere en ny mulighed for at droppe cigaretterne og komme de mange tusinde tobaksdødsfald til livs, så skal det ikke være sværere for voksne rygere at kvitte cigaretterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce