Annonce
Fredericia

Nok en bundrekord til Fredericia - privatisering og effektivisering er vejen frem

Karsten Byrgesen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Alt for mange raske borgere i Fredericia modtager sociale ydelser.

Staten bruger årligt 13 mia. kr. på aktivering og jobcentre. Med indførelsen af Socialdemokratiets "Arne-pension" skærer regeringen over en mia. kr. fra jobcentre.

Hertil kommer, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler, at der på jobcentre er for meget bureaukrati, og mange ledige får ikke den individuelle hjælp, som de har brug for. (Kilde: Fagbladet 3F)

Nye Borgerlige mener, at privatisering og effektivisering er vejen frem.

På trods af undersøgelser og politiske forhåbninger er vi kun fire pladser fra Danmarks bundrekord som nummer 94 ud af 98 kommuner.

Fredericia havde pr. juni 2020 2987 ledige borgere, der var tilgængelige for arbejdsmarkedet. Heraf var 1436 borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Det svarer til 48 pct. (Kilde: Jobindsats.dk, ledighedstal for juni 2020)

22 pct. af jobparate personer på kontanthjælp havde ikke dansk baggrund. (Kilde: Kommunens fagsystem på beskæftigelsesområdet)

I Fredericia var der pr. juni 2020 2534 udenlandske statsborgere i beskæftigelse. (Kilde: Udlændingeregisteret)

Mange jobs er for ufaglærte og varetages af østeuropæiske borgere. Sammenhængen er skræmmende, fordi et tilsvarende antal fredericianere på sociale ydelser går rundt med hænderne i lommerne.

På samme tidspunkt er der 163 ledige jobs i Fredericia. Det er der ingen logik i.


Raske mennesker skal forsørge sig selv, men tallene viser noget ganske andet. Selv efter årevis som erklæret jobparat på offentlige ydelser af forskellig slags accepteres det, at jobparate fravælger at arbejde.

Karsten Byrgesen


Raske mennesker skal forsørge sig selv, men tallene viser noget ganske andet. Selv efter årevis som erklæret jobparat på offentlige ydelser af forskellig slags accepteres det, at jobparate fravælger at arbejde.

Lad det være klart, at mennesker med alvorlige sygdomme, handicap m.v. ikke skal fratages sociale ydelser.

Kontanthjælp varierer i forhold til alder, forsørgerpligt, uddannelsessituation, helbredstilstand m.v. Den månedlige ydelse udgør mellem 10.026 og 14.993 kr. (med enkelte variabler).

Hertil kommer personer under revalidering, hvor en fyldt 30-årig forsørger modtager 18.645 kr. pr. måned.

Til sammenligning udgør en almindelig folkepension (grundbeløb og pensionstillæg) 13.541 kr. Par modtager 9995 kr. pr. person (2018-satser).

Det skal have en konsekvens for mennesker, der af bekvemmeligheds- og/eller etnisk/religiøse årsager vælger at blive hjemme frem for selv at skaffe brød på bordet og bidrage til fællesskabet.

De skal ud på arbejdsmarkedet eller møde et fuld stop for sociale ydelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byrådsmedlem kritiserer styregruppe for nyt teater: - Det kom ud af den blå luft

Annonce