Annonce
Fredericia

Nordbyen bades i regnbuefarver til Fredericia Fun Run

Martin Lindved har taget initiativ til Fredericia Fun Run, hvor deltagerne kommer farverige i mål. Foto: Nikolaj Primdahl

Den 18. juni finder farveløbet Fredericia Fun Run sted for første gang. Og arrangørerne lægger vægt på, at hele familien kan være med og få en fælles og farverig oplevelse på Hyby Fælled.

Fredericia: Det skal være mere en oplevelse end et løb.

Det er mantraet bag det nye Fredericia Fun Run, som finder sted søndag den 18. juni i Nordbyen.

Martin Lindved fra Nordbohuset har taget initiativ til Fredericia Fun Run, fordi han som et løbe- og cykelglad menneske har manglet en aktiv begivenhed, hvor han kunne overtale hele familien til at være med. Og da han sidste år var med til farveløbet Color Run i Kolding, var det så underholdende, at han ville lave sin egen udgave i Fredericia med oplevelsen i centrum.

- Det handler ikke om at komme først, og mennesker bliver bare glade, når man får kastet farve i hovedet. Man kan ikke lade være med at grine, og det ser super fedt ud. Det passer også godt i selfiekulturen, hvor folk elsker at tage billeder af sig selv med farverne, der bliver smidt op i luften. Men det fede er, at det er et familieløb, som alle kan være med til, og man kan også sagtens gå, siger initiativtageren.

Annonce
Farvepulver er blevet populært tilfestivaler og til løb, og det stammer det fra Indien, hvor det bruges til Holi-festivaler. Det er lavet af majsmel, så man ikke bliver syg af det, og Martin Lindved har testet, at det nemt kan vaskes væk. Foto: Nikolaj Primdahl

Farver i naturen

I modsætning til Color Run, som oftest foregår i byen, har han flyttet ruten ud i naturen. Start og mål er ved Nordbyhuset på Sonnesvej, og ruten går ud på Hyby Fælled, hvor der er alternativer omveje til dem, der kan lide udfordringer.

- Vi har fået lov af militæret til at bruge deres område. Der vil være noget skydning på øvelsesbanen, og vi har sørget for, at der er plads til begge dele, men der bliver krudt og kugler på samme tid, siger Martin Lindved med et stort grin.

Han er gået i samarbejde med Fredericia Kommune, så deres Feriesjov-løb vil foregå samme dag og i samme farverige stil med op til 250 skoleelever på en 2,5 kilometer lang rute. I det store løb er der plads til 500 deltagere en 5 kilometer lang rute.

- Vi har sat et maks. på 500 deltagere, for det er første gang. Hvis vi fik 200 med, så var det okay, men vi er allerede over 300 deltagere til det store løb. Og i børneløbet er vi nået over 100, siger han.

Sådan ser ruten til Fredericia Fun Run på Hyby Fælled ud. Hovedsporet er gult, mens det grønne spor er udfordrende omveje. Foto: Fredericia Fun Run

Stor investering

I alt er der syv farvestationer på ruten, hvor de gående eller løbende vil få hældt de i alt 1200 kilo farvepulver på sig.

- Fun Run er nok vores største investering, men vi er ikke ude på at lave et stort overskud. Vi har faktisk sat billetprisen under, hvad det reelt koster. Vi begyndte med en billetpris på 90 kroner frem til 1. maj, og det koster cirka 140 per person med t-shirt, tasker, farven og væske. Vi har så forsøgt at finde sponsorer. Farven i sig selv koster 41.000 kroner, men Fredericia Kommune bakker op om deres løb og betaler deres farver, siger Martin Lindved, som med godt vejr ikke udelukker en udsolgt debut.

- Det bliver en uformel dag. Vi ved godt, at alt ikke vil klappe 100 procent, men vi håber selvfølgelig, at folk kommer med godt humør. Og når vi kaster farver på dem, så er de sure miner væk, lover han.

En billet koster 150 kroner og kan købes på www.nordbohuset.dk/ffr. Billetter kan også købes lidt dyrere på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce