Annonce
Erhverv

Nordea sælger 12.000 kundesager til inkassobureau

Nordea, med administrerende direktør Casper von Koskull i spidsen, har solgt misligholdt gæld for milliarder til et inkassofirma.

Banken Nordea har solgt 12.000 kundesager til et inkassobureau. Det skriver banken i en pressemeddelelse

Annonce

Storbanken Nordea har opgivet selv at inddrive gæld fra 12.000 kundesager i Danmark og har nu solgt kundernes gæld til et større inkassobureau. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Samlet er der tale om 12.000 kundesager med en gæld på 388 millioner euro, svarende til 2,9 milliarder kroner. Der er solgt til B2Holding, der ejer Nordic Debt Collection.

- Vi lader professionelle inkassofirmaer overtage flere af de misligholdte gældsposter, så vi i stedet kan fokusere på det præventive arbejde og derved hjælpe vores kunder med at undgå at komme i gældsproblemer, skriver bankdirektør med ansvar for privatkunder Mads Skovlund i meddelelsen.

Salget givet Nordea en kapitalgevinst på 35-45 millioner euro. Nordea beskriver inkassobureauet som et selskab, der tilbyder "gældsløsninger".

- De inkassofirmaer, vi samarbejder med, er meget nøje udvalgt - og et af kriterierne er deres måde at håndtere både vores kunder og vores medarbejdere på.

- Jeg er sikker på, at det vil være til gavn for vores kunder, at vi med transaktionen i endnu højere grad vil fokusere på vores kerneforretning, skriver Mads Skovlund.

Med salget af kundernes gæld går også seks medarbejdere fra Nordea til Nordic Debt Collection.

B2Holding er noteret på den norske børs og har ifølge Nordea 2200 ansatte og opererer i 23 lande.

Ifølge Nordic Debt Collections hjemmeside blev selskabet købt af B2Holding, da B2Holding købte for 378 millioner kroner kundegæld af Basisbank. Basisbank er en af Danmarks største kvik- og forbrugsudlånere.

Nordic Debt Collection har base i Køge.

Inkasso er en milliardforretning ikke mindst i USA, hvor store mængder forbrugsgæld og et ofte usikkert arbejdsmarked giver store mængder misligholdt gæld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Fredericia For abonnenter

Brugere og ansatte roser genbrugsordning: Lad bare resten af Danmark kopiere den

Annonce