Annonce
forside

Nordjyde undgår retssag efter farvel til blasfemiparagraf

Anklagemyndigheden aflyser en nordjysk straffesag om koranafbrænding, efter at Folketinget fredag har vedtaget at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

En 42-årig mand var oprindeligt tiltalt efter blasfemiparagraffen. Den er nu afskaffet, og sagen droppes.

Anklagemyndigheden aflyser en nordjysk straffesag om koranafbrænding, efter at Folketinget fredag vedtog at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

Det oplyser anklagemyndigheden.

Sagen, hvor en 42-årig mand var tiltalt, skulle have været behandlet i Retten i Aalborg to dage i ugen efter pinse.

- Lovgiver har besluttet at ophæve straffelovens blasfemiparagraf om offentlig spot eller forhånelse i forhold til en religion. Blasfemi var jo netop kernen i tiltalen mod den 42-årige, siger statsadvokat Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.

- Når hans gerning ikke længere er strafbar - ja, så kan vi ikke længere gennemføre den planlagte straffesag, der derfor er aflyst. Den tiltalte vil derfor ikke blive straffet, siger han.

Manden var tiltalt for i december 2015 at offentliggøre en video på Facebook. På videoen brændte han en koran af i sin baghave.

Anklagemyndigheden oplyser, at man kiggede på, om der kunne rejses tiltale efter andre bestemmelser i straffeloven. Det har dog ikke været tilfældet.

Mandens forsvarer, advokat Rasmus Paludan, er tilfreds med, at sagen nu ikke bliver noget.

- Det er den rigtige beslutning (at droppe tiltalen, red.). Det modsatte ville være helt galt, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

- Det viser jo, at det er rigtigt, at den øverste magt i samfundet ligger hos lovgiver, og at anklagemyndigheden vælger at indrette sig efter det, når lovgiver har besluttet, at det ikke længere skal være strafbart, siger han.

Det var et bredt flertal af partier, der stemte for at afskaffe den 334 år gamle blasfemiparagraf. Kun Socialdemokratiet stemte imod.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kalder det et "farvel til indskrænkning af ytringsfriheden". Dansk Folkeparti udnævnte dagen i dag til en "stor dag for ytringsfriheden".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

112

Brand i skorsten: Ejer slukkede fyret

Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Fredericia For abonnenter

83-årige Tove får hjælp af privat firma hver dag: Er meget ked af ændring

Annonce