Annonce
forside

Nordjyde undgår retssag efter farvel til blasfemiparagraf

Anklagemyndigheden aflyser en nordjysk straffesag om koranafbrænding, efter at Folketinget fredag har vedtaget at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

En 42-årig mand var oprindeligt tiltalt efter blasfemiparagraffen. Den er nu afskaffet, og sagen droppes.

Annonce

Anklagemyndigheden aflyser en nordjysk straffesag om koranafbrænding, efter at Folketinget fredag vedtog at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

Det oplyser anklagemyndigheden.

Sagen, hvor en 42-årig mand var tiltalt, skulle have været behandlet i Retten i Aalborg to dage i ugen efter pinse.

- Lovgiver har besluttet at ophæve straffelovens blasfemiparagraf om offentlig spot eller forhånelse i forhold til en religion. Blasfemi var jo netop kernen i tiltalen mod den 42-årige, siger statsadvokat Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.

- Når hans gerning ikke længere er strafbar - ja, så kan vi ikke længere gennemføre den planlagte straffesag, der derfor er aflyst. Den tiltalte vil derfor ikke blive straffet, siger han.

Manden var tiltalt for i december 2015 at offentliggøre en video på Facebook. På videoen brændte han en koran af i sin baghave.

Anklagemyndigheden oplyser, at man kiggede på, om der kunne rejses tiltale efter andre bestemmelser i straffeloven. Det har dog ikke været tilfældet.

Mandens forsvarer, advokat Rasmus Paludan, er tilfreds med, at sagen nu ikke bliver noget.

- Det er den rigtige beslutning (at droppe tiltalen, red.). Det modsatte ville være helt galt, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

- Det viser jo, at det er rigtigt, at den øverste magt i samfundet ligger hos lovgiver, og at anklagemyndigheden vælger at indrette sig efter det, når lovgiver har besluttet, at det ikke længere skal være strafbart, siger han.

Det var et bredt flertal af partier, der stemte for at afskaffe den 334 år gamle blasfemiparagraf. Kun Socialdemokratiet stemte imod.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kalder det et "farvel til indskrænkning af ytringsfriheden". Dansk Folkeparti udnævnte dagen i dag til en "stor dag for ytringsfriheden".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce