Annonce
Kolding

Nordmænd åbner modulhusfabrik med 200 arbejdspladser i Kolding

Det er her ved Venusvej, den norskejede modulhusfabrik skal bygges i løbet af det kommende år. Foto: Søren Gylling

Et helt nyt norsk foretagende køber kæmpestor byggegrund ved Venusvej af Kolding Kommune. 1. januar 2019 skal en fabrik til produktion af moduler til bæredygtigt husbyggeri være klar til indvielse.

Annonce

Kolding: Et splinternyt norsk selskab er på vej til Kolding med en nybygget fabrik med i første omgang 200 medarbejdere, som skal producere bæredygtige, økologiske modulboliger til hele det nordiske marked. Det kan både være enfamiliehuse og lejlighedskomplekser.

Fabrikken bliver i løbet af det næste års tid opført på en 78.000 kvadratmeter stor byggegrund mellem Højvangen og Venusvej/Dons Landevej. Nordmændene gav Kolding Kommune købstilbud på byggegrunden fredag eftermiddag, efter at grunden har været i udbud i tre uger.

Virksomheden får navnet Eikr, der betyder eg på norsk, og den ejes af moderselskabet Eikr As By The Green Holding Company As (TGHC AS), som er stiftet for ganske nylig.

Bag TGHC AS står en gruppe "økonomisk velfunderede" norske forretningsmænd, som ifølge direktør Jan Thomsen fra Ramsdal Gruppen "gerne vil være en lille smule tilbageholdende med deres navne indtil videre". Ramsdal Gruppen er i gang med at rekruttere tre topchefer til den danske fabrik, og Jan Thomsen er bemyndiget til at udtale sig på vegne af TGHC AS.

To fabrikker

Eikr As By The Green Holding Company As er et helt nyt selskab, som investerer i fabrikker, der producerer og leverer grønne og energieffektive modulboliger til hele det nordiske marked.De to første fabrikker skal bygges i Sverige og i Danmark. I Norge etableres der indtil videre kun en salgsorganisation.

Fabrikkerne hedder Eikr, som betyder eg på norsk. Navnet er valgt, fordi egen symboliserer noget stærkt og vedvarende og er naturligt forekommende i Norden.

Det norske selskab har købt denne 78.000 kvadratmeter store byggegrund af Kolding Kommune.
Annonce

1. januar

Fabrikken ved Højvangen skal stå klar 1. januar, og udover produktionsfaciliteter skal den rumme lagerfaciliteter, salgs- og marketingfunktioner og en udviklingsafdeling.

Selskabet vil bygge sine sunde, grønne og energi-effektive boliger til konkurrencedygtige priser ved hjælp af den nyeste teknologi og anvendelse af vedvarende energi fra sol og vind, og bæredygtighed skal i det hele taget være en værdi, som skal gennemsyre Eikr.

Modulerne skal fremstilles i fabrikken på Venusvej med en høj grad af automatisering for at sikre præcision, kvalitet og stabilitet - og derfra skal modulerne så køres ud på byggepladserne og samles.

Byggegrund ved Venusvej I Kolding.Foto: Søren Gylling
Annonce

Socialt ansvar

De 200 mennesker, der skal ansættes på fabrikken, bliver udover ledelsen produktionsfolk, lagerfolk, salgs- og marketingsfolk, sekretærer og blandt andet ingeniører til virksomhedens udviklingsafdeling.

Og så er det en del af idégrundlaget, at Eikr vil tage et socialt ansvar og ansætte folk, som har behov for, at der bliver taget særlige hensyn til dem, fortæller Jan Thomsen.

- Så der kan blive tale om anderledes ansættelsesformer, siger han.

Annonce

3,5 milliarder kroner

De tre danske og endnu ukendte topchefer tager ifølge Jan Thomsen fat på at bygge den nye virksomhed i Kolding op i starten af det nye år.

Trekløveret består af en administrerende direktør, der bliver den øverst ansvarlige for alle aktiviteter og forretningsudvikling i Danmark, en salgs- og marketingsdirektør, som også får ansvar for aktiviteter i Norge, Sverige, Tyskland og Holland, og en fabriksdirektør, som bliver øverst ansvarlig for alle produktions- og lagerfaciliteter.

På TGHC AS's to fabrikker i Danmark og Sverige budgetteres der i 2020 med en omsætning på tilsammen 3,5 milliarder danske kroner og en samlet produktion på 2500 husenheder eller 250.000 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce