Annonce
Sydjylland

Nordtyskerne må atter tage på ferie i Danmark - usikkerhed om regler forsvandt natten til Kristi himmelfartsdag

Der kan allerede fra lørdag ventes flere turister fra Slesvig-Holsten i Henne Strand, lyder det fra feriehusbureau. Foto: Morten Nielsen
Der har været usikkerhed om coronaregler helt frem til i dag. Men torsdag - Kristi himmelfartsdag - begyndte de tyske bestillinger at komme, for nu har både Danmark og delstaten Slesvig-Holsten lempet restriktionerne.

Henne Strand: Nu kan de længe ventede nordtyske feriegæster ankomme - men kommer de?

Fredag åbnes der for blandt andre nordtyske turister, der kan tage på ferie i Danmark med et gyldigt coronapas. For nu indledes den såkaldte fase tre af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark.

Det betyder også, at der indføres en række særregler for grænselandet  - det vil sige den nordtyske delstat Slesvig-Holsten samt Blekinge, Skåne, Hallands og Västra Götalands len i Sydsverige.

Annonce

Men i Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne Strand er der ikke tale om genåbningsfest, selv om der er nu er åbnet for turister fra Tysklands nordligste delstat. Det selv om delstaten, der går fra grænsen til Hamborg og rummer byer som Flensborg, Kiel, Lübeck, Neumünster og en del af byområdet i det nordlige Hamborg, fylder godt, når det kommer til  sommerhusturisme på vestkysten.

- Det er i hvert fald 80 procent af gæsterne, der ankommer lørdag, der er danskere, siger Lars Ravnholt, der er leder af Købmand Hansens Feriehusudlejning.

Der var stor usikkerhed

For selv om der altså nu er åbent for nordtyskerne, så vurderer Lars Ravnholt, at der indtil nu har været for meget meget usikkerhed.

- Som det så ud frem til onsdag før Kristi himmelfart, så skulle borgerne i Slesvig-Holsten gå i isolation, når de kommer hjem igen, siger Lars Ravnholt.

Det har afholdt de potentielle kunder fra at bestille, vurderer han.

Men natten til Kristi himmelfartsdag ændrede Slesvig-Holsten reglerne, så nordtyskerne alligevel ikke skal i isolation, når de returnerer.

Og det havde øjeblikkeligt en effekt på bestillingerne i Købmand Hansens Feriehusbureau. Der blev bestilt en del huse på selve Kristi himmelfartsdag.  Der kommer flere nordtyske turister allerede lørdag end antaget tidligere på ugen.

Men slet ikke som normalt, og der jo altså også lukket for turister fra de øvrige tyske delstater.

- Vi ser ind i en stille uge, siger Lars Ravnholt.

Kan rejse ind uden isolation

Med fase tre bliver personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet undtaget fra kravet om isolation efter indrejse i Danmark.

Det betyder, at personer med fast bopæl i eksempelvis Slesvig-Holsten kan tage i sommerhus i Danmark uden at skulle i isolation.


Vi ser ind i en stille uge

Lars Ravnholt, sommerhusudlejer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se Christian Eriksens billede fra sygesengen: - Jeg føler mig okay

Annonce