Annonce
Middelfart

Normeringskroner er fordelt blandt kommunens institutioner

Politikerne har nu fordelt de tre millioner fra finansloven til minimumsnormeringer, som er tildelt kommunen i 2020. Arkivfoto: Jan Bonde
Det har været vigtigt for Børn- Kultur og Fritidsudvalget, at alle kommunale daginstitutioner får pengene at mærke, siger udvalgsformand.

Nordvestfyn: Der er ekstra midler på vej til de 11 kommunale daginstitutioner i Middelfart Kommune.

Det står klart, efter at Børn- Kultur og Fritidsudvalget 9. juni godkendte fordelingen af de tre millioner kroner fra finansloven, der i 2020 skal udgøre indfasningen af minimumsnormering i de kommunale børnehaver og vuggestuer.

Forud for godkendelsen har forslaget til fordelingen været i høring blandt kommunens daginstitutioner. Middelfart Kommune har valgt at fordele pengene, så alle institutioner får glæde af dem allerede nu, fortæller udvalgsformand Lars Vigsø (S).

Annonce

- Vi synes, at det er vigtigt, at alle institutioner mærker, at nu kommer der nogle penge, så der ikke er forskel her i starten, siger han.

Den fordelingsmodel, kommunen har valgt, har betydet, at hvert vuggestuebarn tæller for to børn i det samlede regnskab. Det er gjort for allerede nu at lægge byggestenene til det endelige mål: At der i 2025 er én voksen per tre vuggestuebørn og én voksen per seks børnehavebørn.

Øremærket ekstra hænder

Den institution, der har fået flest penge, er Kompasset, hvor der er 58 vuggestuepladser. Den institution, der har fået mindst er Regnbuen, der kun har fire vuggestuepladser.

Pengene er øremærket til ekstra hænder. Det er nu op til institutionslederne at beslutte, om det betyder nyansættelser eller ekstra timer for personale, der er på nedsat tid, forklarer Lars Vigsø.

Udvalgsformanden siger også, at det ikke nødvendigvis skal være faglært personale.

- Vi har jo den ordning i Middelfart, der hedder 60-40 (60 procent af medarbejderne skal være faglærte, mens 40 kan være ufaglærte, red.). Det er det, der skal overholdes. Vi går ikke ind og ser på, at det er til uddannede pædagoger, at alle pengene bliver brugt, siger Lars Vigsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce