Annonce
Sport

Norsk forbund bremser landsholdets flyrejse før afgang

Vidar Ruud/Ritzau Scanpix
Usikkerhed omkring Norges coronaretningslinjer giver problemer før søndagens udekamp mod Rumænien.
Annonce

Norges fodboldlandshold skal søndag møde Rumænien på udebane i Nations League.

Men før afrejsen til Bukarest har Det Norske Fodboldforbund (NFF) bremset turen efter et møde lørdag formiddag med sundhedsmyndighederne.

Forbundet er blevet fortalt, at rejsen udfordrer de norske coronaretningslinjer.

- Når Helsedirektoratet (den norske sundhedsstyrelse, red.) sætter foden ned, så har vi bedt truppen om at blive i Norge, indtil vi får en ny vurdering, siger NFF-præsident, Terje Svendsen.

- Vi tolker den norske lovgivning forskelligt. Hvis vi ikke rejser, så bryder vi det europæiske fællesskab, som vi er en del af, siger han.

Terje Svendsen håber, at landsholdet får lov til at rejse afsted. Hvis ikke det sker, så frygter han for en mulig straf fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- NFF's vurdering er, at der ikke er taget højde for situationer som denne, og at konsekvenserne ved ikke at stille op til kamp er meget store for norsk fodbold, skriver forbundet.

Søndagens modstander, Rumænien, ved endnu ikke, om man har en modstander til kampen, men landstræner Mirel Radoi har forståelse for nordmændenes situation.

- Vi har forståelse, for den situation Norge er i. Uanset om vi udsætter kampen eller ej, skal vi finde en løsning. Rumænien ønsker, ligesom Norge, at spille kampen, siger han på et pressemøde ifølge NTB.

Efter kampen mod Rumænien er planen, at det norske landshold skal videre til Østrig, hvor den sidste gruppekamp i Nations League venter onsdag.

/ritzau/NTB/

Annonce
Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Borgerlige ønsker mere åbenhed: Men V erkender selv at have været med til at afskaffe spørgetid i byråd

Fredericia For abonnenter

Sådan kan juraen hjælpe politikerne i borgmester-sag

Annonce