Annonce
Fredericia

Not rockin' around the Christmas tree: Ingen julerock i år

Der bliver ingen julerock i år, lyder det med beklagelse fra Søren "Søgge" Andersen, der her ses på scenen under julerock 2019. Foto: Søren Alwan
Julerock bliver ikke til noget i år. Corona og restriktioner ville binde festen på arme og ben - og så er det bedre helt at lade være. Men: Julen varer lige til påske, lyder det fra Søren "Søgge" Andersen.

Fredericia: Hvis der er udsigt til, at festen bliver dårlig, er det bedre slet ikke at holde nogen fest.

Det mener arrangørerne bag julerock-traditionen i Fredericia. Kapelmester Søren "Søgge" Andersen og spillestedsleder Sune Rasmussen har efter måneders overvejelser trukket af på en tung beslutning: Der bliver ikke nogen julerock i år.

- Vi er nødt til at springe over i år. Hele konceptet for julerock er jo ét stort kram. Både på scenen, bag scenen og foran scenen. Det kan ikke lade sig gøre i år, siger Søren Andersen, der ærgrer sig over at skulle træffe den beslutning.

Han tilføjer, at bare én positiv coronatest blandt de mange medvirkende vil føre til en aflysning. Den sårbarhed er også en faktor, når den tunge beslutning skal træffes.

For nylig var Søren Andersen i front, da Electric Guitars og Sanne Salomonsen spillede en udsolgt koncert på teateret. Men samme model er ikke brugbar til julerock.


Julen varer lige til påske. Så måske skal vi mødes til påskerock. Hvem ved?

Søren "Søgge" Andersen


- Fredericianerne er de bedste til at stable en siddende fest på benene. Det oplevede jeg med Electric Guitars og Sanne, hvor stemningen var helt enestående. Men at holde julerock for et siddende publikum går heller ikke. Stemningen vil ikke være den samme. Ingen fest er bedre end en halv fest.

Er det ikke for tidligt at trække stikket - restriktionerne kan jo nå at ændre sig?

- Det tager 10 uger at forberede julerock, fordi der skal koordineres så meget musik og så mange mennesker. Så vi kan ikke starte op i sidste øjeblik. Men altså, julen varer lige til påske. Og hvis forholdene er bedre til påske, skal vi måske mødes til påskerock, siger Søren Andersen.

Annonce

Traditionen består

Spillestedsleder Sune Rasmussen havde glædet sig til julerock.

- Det er en herlig tradition, og ingen andre steder i landet har den så stor opbakning som her i Fredericia, siger han.

Sidste år flyttede festen fra Tøjhuset til Eksercerhuset for at få bedre plads. I år er Eksercerhuset under ombygning. Planen var derfor, at julen skulle rockes på teatret. Men sådan blev det altså ikke.

- Én ting er restriktionerne for publikum. Både på antal og på deres frihed til at bevæge sig rundt mellem hinanden - og synge med. Men heller ikke backstage er det muligt at overholde reglerne, når over 30 musikere samles. Det kan ikke lade sig gøre med de nuværende regler, og der er ikke udsigt til, at reglerne ændres. I hvert fald ikke i tide til, at planen kan rulles ud, siger Sune Rasmussen.

Julerock er et stort sammenrend af gamle venner, både på scenen, bag scenen og foran scenen. Dét harmonerer ikke med corona og restriktioner. Arkivfoto: Søren Alwan

Teknisk set er der ikke tale om en aflysning, for julerock 2020 er aldrig blevet programsat, og derfor er der heller ikke blevet solgt billetter endnu.

- At aflyse et arrangement efter et godt billetsalg er meget mere ressourcekrævende for os, hvorimod det her er meget lettere. Men det er da mega-ærgerligt at misse den gode tradition. Det tror jeg, at vi alle kan mærke, siger han.

Afmeldingen er også en streg i regningen økonomisk for Tøjhuset, som plejer at tjene penge på julerock.

Annonce

Skal julen 2021 rockes?

Søren Andersen og Sune Rasmussen understreger, at beslutningen om at afmelde årets julerock ikke er udtryk for et farvel til den traditionelle musikfest.

- Julerock er en så god ting for os alle. Både mit husorkester, de mange fredericianere der er med på scenen og for alle, der mødes med vennerne hvert år for at synge og danse og hygge. Den tradition skal fortsætte, og jeg vil meget, meget gerne have, at det sker på teateret. Salen er et så fantastisk spillested, at det bør være der. det var også der, julerock foregik i gamle dage. Det kommer det til igen, siger Søren Andersen.

Ingen julerock i 2020 - men det er planen at rocke julefedtet af igen i 2021. Arkivfoto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce