Annonce
Erhverv

Trods ændringer på Posthusgrunden: NPV-direktør frygter ikke nye klager

Det er efterhånden fire år siden, at NPV's administrerende direktør Jens Schaumann var i Vejle for at sælge projektet på Posthusgrunden til vejlenserne og byrådet. Dengang vedtog et stort flertal lokalplanen, men siden har selskabet revideret projektet i flere omgange blandt andet for at imødekomme nogle af de mange kritisk røster, byggeriet er blevet mødt med. Arkivfoto: Mette Mørk
Vi indskrænker indenfor lokalplanens rammer. Derfor giver byrådsbeslutning ikke problemer med juraen, mener direktør for NPV, Jens Schaumann.
Annonce

Vejle: De tre gruppeformænd hos SF, Socialdemokratiet og Konservativ mener, at onsdagens flertalsbeslutning for Posthusgrunden har problemer med juraen.

De vurderer, at NPV's reviderede byggeprojekt og Venstres mange ændringer til projektet er så væsentlige, at de ikke kan rummes i den snart fire år gamle lokalplan 1225.

Samme holdning deler advokat for shoppingcentret Bryggen, Thomas Ulrik fra Gangsted Advokatfirma.

På dagen for byrådsmødet sendte han et brev til samtlige byrådsmedlemmer med en klar vurdering af, at der ikke er lovhjemmel til de dispensationer, byrådet vil give, så det tilrettede byggeprojekt kan rummes i lokalplanen.

Vi er ikke bange for klager. De ændringer, der er foretaget i forhold til lokalplanen fra 2016, er indskrænkninger. Derfor udfordrer vi ikke rammerne for lokalplanen.

Jens Schaumann, adm. direktør NPV

Annonce

Er på indersiden af lokalplanen

Den vurdering deler administrerende direktør i NPV, Jens Schaumann, selvsagt ikke, og han er ikke bekymret for nye klagesager i den langstrakte sag.

- Vi er ikke bange for klager. De ændringer, der er foretaget i forhold til lokalplanen fra 2016, er indskrænkninger. Derfor udfordrer vi ikke rammerne for lokalplanen. Vi har samtidig 30 års erfaring i at arbejde med lokalplaner, og vi har ingen tvivl om, at vi er på indersiden af, hvad der er betimeligt i forhold til lokalplanen, siger Jens Schaumann.

Han mener, at de mange ændringer netop er foretaget for at imødekomme de mange input, der gennem årene er kommet fra politikere og borgere i byen. Men det er ikke alle 11 ændringer i Venstres sene kompromisforslag, som selskabet har nikket til.

- Nogle af ændringerne kom på falderebet på initiativ af borgmesteren og forvaltningen for at få de politiske ender til at mødes. Vi har ikke stemt det af ned i detaljen, men det lever vi med, siger direktøren.

Annonce

Skal igennem miljøundersøgelse

Jens Schaumann fremhæver, at den massive reduktion i detailkvadratmeter fra oprindeligt 29.000 kvadrameter til i dag 2000 kvadratmeter plus en Kvickly falder i god tråd med udviklingen i detailbranchen, siden lokalplanen blev vedtaget.

Hvad er din reaktion på, at det ikke lykkedes borgmesteren at samle et bredt flertal for projektet?

- Jeg vil ikke ud i spekulationer om det politiske. Vi noterer os, at der er faldet en afgørelse til fordel for projektet, og det er vi glade for.

Det reviderede projekt skal nu igennem en ny VVM-undersøgelse, men NPV-direktøren er heller ikke bekymret for, at miljøprocessen vil forsinke byggeprojektet.

- Her er det igen vigtig at sige, at der er tale om indskrænkninger i forhold til den gældende lokalplan og ikke det modsatte, siger Jens Schaumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce