Annonce
Fredericia

Nu åbner Det Hvide Vandtårn - men med flere ændringer

Siden maj har man arbejdet på brandsikkerheden i Det Hvide Vandtårn, men fra efterårsferien åbner Det Hvide Vandtårn igen. Foto: Martin Ravn

Efter fem måneders lukning er Det Hvide Vandtårn igen klar til at få gæster fra efterårsferien, og med genåbningen er der nye regler og ny pris.

Fredericia: Det har taget længere tid end forventet. Men fra mandag i efterårsferien er Det Hvide Vandtårn igen åben for gæster.

I maj lukkede tårnet efter en gennemgang, som viste, at tårnet ikke var brandsikret nok. Og siden da er genåbningen løbende blevet udskudt på grund af leveringstid på materialer og problemer med de beslag, som skulle bære trapperne.

Derudover har Det Hvide Vandtårn været midlertidigt åbent under arrangementer som krydstogtbesøg og 6. Juli-dagene.

- Det har været med til at udsætte det, for vi har ikke kunnet demontere trapperne, før vi var forbi perioden med krydstogtgæster. Det har været planlagt nøje efter dem, 6. juli og andre dage, hvor der er mange aktiviteter, siger Jacob Degn Larsen, leder af ejendomsafdelingen i Fredericia Kommune.

Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien.

Jytte Bræmer, bibliotekschef
Genåbningen af tårnet har blandt andet været udskudt på grund af leveringstid, problemer med beslag og hensyn til krydstogtgæsterne, hvor tårnet har været midlertidig åben. Foto: Martin Ravn

Nye regler og ny pris

Med genåbningen er der også nye regler for ophold i vandtårnet. I tilfælde af brand i tårnet skal man nu blive på tagterrassen, hvorfra brandvæsenet kan redde personer ned. Og når der ikke er åbent i forbindelse med arrangementer, må der kun opholde sig op til 30 personer i tårnet.

Udenfor åbningstider i forbindelse med arrangementer kan man låne en nøgle til vandtårnet hos biblioteket, hvor man også fremover får udleveret de nye regler med nøglen. Og under lukningen har man hos biblioteket mærket stor interesse for at komme op i tårnet.

- Der har virkelig været efterspørgsel efter det, og folk har spurgt, om de ikke godt kunne få lov alligevel. Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien, siger bibliotekschef Jytte Bræmer.

Biblioteket har også valgt at sænke prisen, som tidligere var 200 kroner for at låne en nøgle til tårnet. Men fremover vil prisen være 150 kroner, hvor man får de 100 kroner tilbage, når man afleverer nøglen.

Fremover skal man blive på tagterrassen, hvis der opstår brand, og der må kun være op maksimalt 30 personer i tårnet udenfor åbningstiderne. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Annonce