Annonce
Fredericia

Nu åbner Det Hvide Vandtårn - men med flere ændringer

Siden maj har man arbejdet på brandsikkerheden i Det Hvide Vandtårn, men fra efterårsferien åbner Det Hvide Vandtårn igen. Foto: Martin Ravn

Efter fem måneders lukning er Det Hvide Vandtårn igen klar til at få gæster fra efterårsferien, og med genåbningen er der nye regler og ny pris.

Annonce

Fredericia: Det har taget længere tid end forventet. Men fra mandag i efterårsferien er Det Hvide Vandtårn igen åben for gæster.

I maj lukkede tårnet efter en gennemgang, som viste, at tårnet ikke var brandsikret nok. Og siden da er genåbningen løbende blevet udskudt på grund af leveringstid på materialer og problemer med de beslag, som skulle bære trapperne.

Derudover har Det Hvide Vandtårn været midlertidigt åbent under arrangementer som krydstogtbesøg og 6. Juli-dagene.

- Det har været med til at udsætte det, for vi har ikke kunnet demontere trapperne, før vi var forbi perioden med krydstogtgæster. Det har været planlagt nøje efter dem, 6. juli og andre dage, hvor der er mange aktiviteter, siger Jacob Degn Larsen, leder af ejendomsafdelingen i Fredericia Kommune.

Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien.

Jytte Bræmer, bibliotekschef
Genåbningen af tårnet har blandt andet været udskudt på grund af leveringstid, problemer med beslag og hensyn til krydstogtgæsterne, hvor tårnet har været midlertidig åben. Foto: Martin Ravn
Annonce

Nye regler og ny pris

Med genåbningen er der også nye regler for ophold i vandtårnet. I tilfælde af brand i tårnet skal man nu blive på tagterrassen, hvorfra brandvæsenet kan redde personer ned. Og når der ikke er åbent i forbindelse med arrangementer, må der kun opholde sig op til 30 personer i tårnet.

Udenfor åbningstider i forbindelse med arrangementer kan man låne en nøgle til vandtårnet hos biblioteket, hvor man også fremover får udleveret de nye regler med nøglen. Og under lukningen har man hos biblioteket mærket stor interesse for at komme op i tårnet.

- Der har virkelig været efterspørgsel efter det, og folk har spurgt, om de ikke godt kunne få lov alligevel. Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien, siger bibliotekschef Jytte Bræmer.

Biblioteket har også valgt at sænke prisen, som tidligere var 200 kroner for at låne en nøgle til tårnet. Men fremover vil prisen være 150 kroner, hvor man får de 100 kroner tilbage, når man afleverer nøglen.

Fremover skal man blive på tagterrassen, hvis der opstår brand, og der må kun være op maksimalt 30 personer i tårnet udenfor åbningstiderne. Foto: Martin Ravn
Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce