Annonce
Fredericia

Nu åbner vandtårnet snart igen: Venter på sidste krydstogtskib

Fredericia Kommune forventer, at Det Hvide Vandtårn igen kan åbnes omkring slutningen af september. Arkivfoto: Torben Glyum

Fredericia Kommune håber på en genåbning af Det Hvide Vandtårn i slutningen af september. Arbejdet med tårnets trappe gøres færdig, når det sidste krydstogtskib har besøgt Fredericia.

Fredericia: Siden en brandteknisk gennemgang i maj har Det Hvide Vandtårn været lukket for gæster på grund af manglende brandsikkerhed.

Kun i forbindelse med arrangementer som 6. Juli-dagene og krydstogtbesøgene har der været tilladelse til at holde vandtårnet midlertidigt åbent.

Undervejs var det planen af genåbne i slutningen af juli, men arbejdet med tårnet fra 1908 er trukket ud. Det har særligt været trappen, som har givet nogle udfordringer, men nu ser en genåbning ud til at kunne finde sted i slutningen af september.

- Det er den sidste del af trappen, som er boltet ind på selve betondelen af vandtårnet, hvor vi mangler at skifte trinnene. Vi havde håbet på at kunne bruge de beslag, som sad på, men det var ikke muligt, siger Jannick Larsen, som er bygningskonstruktør ved Fredericia Kommunes ejendomsafdeling.

Annonce

Venter på krydstogt

I stedet har man valgt at montere trinnene på en stålvange, hvilket har krævet mere tid og en masse ingeniørberegninger for at sikre, at sikkerheden er i orden, og at trappen holder.

På grund af de midlertidige åbningstider under krydstogtbesøgene går arbejdet med at færdiggøre trappen i gang, når det sidste krydstogtbesøg har fundet sted den 17. september. Her håber man - hvis alt går som planlagt - at kunne montere og færdiggøre trappen i løbet af de efterfølgende 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce