Annonce
Fredericia

Nu 11 smittede: Hel årgang sendt hjem fra gymnasiet - rektor opfordrer til nul fester i den nærmeste tid

Rektor Poul Erik Madsen opfordrer sine elever til at holde igen med festerne, Arkivfoto: Martin Ravn
11 elever i to klasser på 2. årgang er i skrivende stund testet positiv for covid 19. Det har fået rektor Poul Erik Madsen til at tage ekstra forholdsregler, så alle 2.g klasser er nu sendt hjem. De får virtuel undervisning i hele næste uge og opfordret til at stoppe alle fester.
Annonce

Fredericia: Hele 2. årgang på Fredericia Gymnasium blev kl. 12 torsdag sendt hjem til virtuel undervisning i en uge. Dermed er flere hundrede elever nu hjemme, indtil de symptomfri kan vende tilbage til skolen mandag den 28. september.

- Vi har 11 smittede, og de fordeler sig på to klasser. Vi ved, at der er flere, der har været til en fest, og derfor frygter vi, at der kan være flere smittede derude. Jeg har derfor valgt af forsigtighedsgrunde, at vi sender alle 2. g'erne hjem. De vil modtage virtuel undervisning fra i dag og næste uge med, siger rektor Poul Erik Madsen.


Jeg vil ikke løfte pegefingre over ting, der er sket, men jeg slog meget klart fast, at de nu skal tænke sig om. Jeg sagde til dem, at Fredericia er tæt på at gå i rødt, og de skal lade være med at gå hjem at holde fest.

Rektor Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasium


Sammen med eleverne er syv lærere blevet sendt hjem, fordi de har været ind over de berørte klasser.

- De skal testes, men vi har ikke forlangt, at alle de 2. g'ere vi har sendt hjem skal igennem test. Hjemsendelsen sker som en ren forebyggende foranstaltning, siger Poul Erik Madsen.

- I har ikke sendt hverken 1. eller 3. g -klasser hjem?

- Nej, for det mønster vi ser er, at der ikke er sket smitte på tværs af klasserne, siger Poul Erik Madsen.

Annonce

Stop med at feste

Situationen bliver nøje observeret, og Poul Erik Madsen modtager løbende testsvar fra de elever, der er blevet opfordret til at blive testet. Tallet er i løbet af dagen steget til 11, der er testet positive. Der laves lister over dem, der har været i kontakt med hinanden og ud fra det tager man sine forholdsregler.

Mange af de smittede har deltaget i en fest for nylig.

11 elever fra Fredericia Gymnasium er testet positive for corona. Foto: Nana Hanghøj

- Det tyder på, at der har været en smittespreder med til festen, konstaterer Poul Erik Madsen.

Rektor talte torsdag middag til hele skolen og gjorde her klart, at det nu er nødvendigt at tage situationen meget alvorligt.

- Jeg vil ikke løfte pegefingre over ting, der er sket, men jeg slog meget klart fast, at de nu skal tænke sig om. Jeg sagde til dem, at Fredericia er tæt på at gå i rødt, og de skal lade være med at gå hjem at holde fest, understreger Poul Erik Madsen.

Som naturlig konsekvens af situationen er alle fester og andre sociale arrangementer på gymnasiet slukket ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

55-årig skal flere år i fængsel: Politiet fandt haglgeværer, rifler og masser af ammunition på adresse i Fredericia

Debat

Køb fransk!

Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce