Annonce
Fredericia

Nu bliver det lettere at låne en rollator

Det er ikke så svært at låne en rollator i dag af Fredericia Kommune, hvis man får vurderet sig behov. Mange benytter sig af muligheden. Nu udvides ekspeditionstiden. Modelfoto: Colourbox

Fredericia Kommune udvider Straks Service, når hjælpemiddelcentral flytter fra Snoghøj til Sundhedshuset. Fra to til seks timers åbent om ugen.

Annonce

Fredericia: En stok. Et forhøjet sæde til ens toilet. En gribetang. En støttestrømpe-påtager. Krykker. En almindelig kørestol.

Og ikke mindst en rollator.

Det bliver nemmere at låne den slags enkle hjælpemidler, når Fredericia Kommune fuldender flytningen af hjælpemiddelcentralen fra Vesterballevej i Snoghøj til det nye sundhedshus i det gamle sygehus i Dronningensgade. Det sker 1. november.

Koster det flere skattekroner?

Indtil videre tages ressourcerne til ekstra åbningstider i ekspeditionen af enkle hjælpemidler af hjælpemiddelafdelingens eget budget.

Man omlægger, så der er personale til at betjene de borgere, der gerne vil låne en rollator eller lignende uden det store bureaukrati - selvom deres behov stadig vurderes. Det sker bare på stedet.

Efter fire måneder evaluerer hjælpemiddelafdelingen og politikerne i Fredericia Kommunes senior- og handicapudvalg de ekstra åbningstider og et eventuelt ekstra pengeforbrug. Det sker i marts 2019.

Annonce

Ikke være så svært

Tilbuddet om hjælp, så man kan klare sig selv længst muligt, rykker tættere på bymidten.

Samtidig udvides åbningstiden i hjælpemiddelcentralens Straks Service i Sundhedshuset, hvor de nævnte ting og andre lignende hjælpemidler udleveres uden en meget grundig visitation. I dag sidder kommunens fagfolk klar til at vurdere og tildele i Straks Service et par timer ugen. Fra 1. november er der åbent fra klokken 12 til 15 både tirsdage og torsdage.

Det har politikerne i senior- og handicapudvalget netop besluttet.

Annonce

Så mange låner noget

- Ordningen er meget populær, men vi har også fået forespørgsler fra borgere, der ønsker mere fleksibilitet i den, forklarer udvalgsformand, Susanne Bjerregaard Mørck (S):

- Så vi udvider. Man skal stadig have sit behov for hjælpemidler vurderet af fagfolk. Men til enkle udlån behøver man ikke have en kommunal visitator hjem til sig.

Teamleder i Fredericia Kommunes afdeling for hjælpemidler og kommunikation, Helle Tiedemann, bekræfter, at der kan være travlt i de to ugentlige åbningstimer.

Annonce

Flere i butikken ventes

- Nogle gange kommer der 15-16 borgere, som vi sagsbehandler med det samme og udlåner ting til, fortæller Helle Tiedemann:

- Ikke mindst rollatorer og almindelige transportkørestole er populære.

Øget åbningstid såvel som den nye placering inden for volden "vil medføre, at en del flere borgere vil benytte sig af mulighederne i Straks Service", kan man læse i forvaltningens oplæg til beslutning i senior- og handicapudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce