Annonce
Kolding

Nu bliver forskønnelsen af Lunderskovs bymidte fuldendt

Nu får Torvet i Lunderskov snart en ordentlig omgang, og DSB er også klar til at give sin stationsbygning og området omkring den et løft. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
DSB Ejendomme er klar til at poste penge i stationsområdet nu, når Koldings politikere har besluttet at gennemføre sin del af det store arbejde med at renovere Storegade og Torvet.
Annonce

Lunderskov. Så kan borgerne i Lunderskov og stationsbyens gæster godt begynde at glæde sig.

Efter at Kolding Byråd som et led i sit store spareindgreb sidste år skar to millioner kroner af budgettet til anden etape af renoveringen af Storegade og Torvet og dermed standsede det store forskønnelsesprojekt, så er pengene nu igen til rådighed takket være de mange ekstraordinære investeringer under coronakrisen. Projektet er et af mange for tilsammen over 100 millioner kroner, som Kolding Byråd har fået mulighed for at lånefinansiere på grund af coronakrisen.

Dertil har politikerne nu bedt by- og udviklingsforvaltningen om at lave et ændringsforslag til budget 2021 på yderligere tre millioner kroner, som skal bruges til at renovere den nedslidte bus- og parkeringsplads.

Det betyder, at DSB nu også er klar med checkhæftet, så selve perronen, stationsbygningen, adgangsvejen til stationen og området omkring stationsbygningen kan blive gjort indbydende med buske og træer.

- Vi havde jo ikke afsat penge til at gøre projektet færdigt, og det er betingelsen for, at DSB går med. Men nu sætter vi i gang, siger formand Jakob Ville (V) fra teknik- og klimaudvalget.

Det trænger virkeligt. Det hele er forsømt, og DSB vil gerne lave en forskønnelse, så stationsbygningen eventuelt kan afsættes til en privat investor.

Thomas Thinghuus, projektleder, Kolding Kommune

Annonce

Det trænger

I første etape af det store anlægs- og renoveringsarbejde er Storegade frem til Torvet foran Lunderskov Station blevet renoveret i samarbejde med BlueKolding.

De to millioner kroner, der er til rådighed nu, skal bruges til en total renovering af Torvet, som bliver færdigt allerede i år - og det kommer også til at ske i samarbejde med BlueKolding og DSB Ejendomme, som sidder med ved bordet, når Kolding Kommunes projektfolk i disse dage sidder og skitserer på en helhedsplan.

DSB sætter anlægsmidler af til sin del i 2021.

Projektleder og landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, Thomas Thinghuus, forklarer, at DSB blandt andet vil renovere ankomstarealet fra Torvet og ind på stationen og skabe niveaufri adgang til perronen. Selve stationsbygningen skal også have et ordentligt løft.

- Det trænger virkeligt. Det hele er forsømt, og DSB vil gerne lave en forskønnelse, så stationsbygningen eventuelt kan afsættes til en privat investor. De gør den klar til salg, siger Thinghuus.

Jakob Ville (V) har armene oppe.

- Det bliver fantastisk for Lunderskov, og jeg er glad for, at vi kigger ud af Kolding by og prioriterer centerbyerne. Det er ingen hemmelighed, at nogle i Lunderskov følte sig generet af anlægsarbejdet i etape et, men nu hører vi, at alle er glade, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce