Annonce
Fredericia HK

Nu er det alvor, FHK: Bundbrag i vente

Jakob Mikkelsen blev kåret til kampens bedste spiller, da han bankede otte mål ind mod BSH. Nu venter helt andre opgør i bunden af rækken. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Fredericia HK har indtil nu mødt modstandere, som klubben ikke kunne forvente point imod. Men i de kommende to kampe venter hold, som klubben skal slås med i bunden.
Annonce

Fredericia: Der er noget provokerende i at konstatere, at det først nu er alvor for Fredericia HK i ligaen. Men det gør det ikke nødvendigvis mindre rigtigt.

Efter fem indledende opgør mod GOG, Mors-Thy, Ribe-Esbjerg, Skjern og BSH venter nu to opgør, som klubben rent faktisk kan kalde sig lille favorit i. Opgør mod første KIF på lørdag og Nordsjælland 10 dage senere. De to mandskaber er bundhold i rækken, og her formodes de at ende. Derfor er det også kampe, som har en ekstra vigtighed.

- Vi havde kigget på kampprogrammet inden sæsonen og var blevet enige om, at vi ikke kunne forvente point efter de første fem kampe. Nu venter der to kampe, som vel nærmest er mere end to point værd per kamp. Vi skal nok tage vores point mod de store hold også, men det er er virkelig vigtige kampe at vinde, siger Jakob Mikkelsen.

Bliver det til både sejr over Kolding og Nordsjælland, vil FHK potentielt kunne distancere de to bundhold med fem-seks point. Lige nu er FHK tredjesidst med tre point, Nordsjælland næstsidst med to point og Kolding sidst med ét point.

- Det er tidligt at sige, at vi så allerede er væk fra sidstepladsen. Men det ville være et godt skridt væk derfra, siger Jakob Mikkelsen.

Ender det med nederlag, vil FHK være fanget i dyndet.

- Det er jo ikke sikkert, at vi rykker ned, selvom vi taber både til Kolding og Nordsjælland. Vi har gejst, og vi har gode spillere. Så vi skal nok rejse os, selvom det ville være træls, siger Jakob Mikkelsen.

Allerede da vi spillede træningskamp mod KIF Kolding i sidste sæson, kunne vi mærke, at det her var ikke nogen normal træningskamp.

Jakob Mikkelsen, bagspiller, FHK

Annonce

To tætte kampe

Jakob Mikkelsen spillede mageløst mod BSH lørdag og scorede otte mål. FHK har tre point for de første fem kampe og har i perioder budt de store hold op til dans.

Engang var KIF storebror i forholdet mellem de to, men sådan er det ikke længere. Nu er de to hold rettere ligemænd, måske endda med en overvægt til FHK.

- Kolding er til at tale med, men det er stadig et etableret ligahold, som har prøvet at stå i den her situation før. Vi har vist, at vi kan spille med mod de bedste, nu skal vi vise, at vi kan vinde over de hold, som ligger i bunden, siger Mikkelsen.

Kan man ligefrem sige, at I er favorit både mod Kolding og Nordsjælland?

- Det er for langt at gå. Det bliver to tætte kampe, siger Jakob Mikkelsen.

Annonce

Hadeklub nummer et

Han kan godt mærke, at opgøret mod Kolding betyder mere i Fredericia end andre kampe. KIF er hadeklub nummer et i byen, sådan er det bare.

- Allerede da vi spillede træningskamp mod dem i sidste sæson, kunne vi mærke, at det her var ikke nogen normal træningskamp. Der kom folk fra ledelsen hen og sagde til os, at nu skulle vi huske at vinde, fordi det var vigtigt. Og det endte med at blive en af de fedeste kampe i sæsonen, selvom det var en træningskamp, siger Jakob Mikkelsen.

Den kamp blev vundet med 30-24, selvom FHK blot var 1. divisions-hold dengang.

Opgøret mod Kolding spilles lørdag klokken 16.10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce