Annonce
Fredericia

Nu er det sikkert: 6. Juli-Dagene bliver med bulder og brag

Efter sidste års aflysning bliver 6. Juli-Dagene afholdt i år. PR-foto: Fredericia Kommune/Claus Fisker
Efter sidste års aflysning og en tid med uvished ligger det nu fast, at 6. Juli-Dagene bliver afholdt i år. Årets program byder både på det traditionelle og nyt, mens enkelte aktiviteter udgår.

Fredericia: Kanonerne køres i stilling til 6. Juli-Dagene 2021. Det er blevet besluttet af 6. Juli Komiteen, garnisonen og Fredericia Kommune, oplyses det i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Parterne har fulgt corona-situationen tæt og har valgt at gå videre med årets program.

- I år nærmer vi os et normalt 6. juli-program. Bare det, at vi kan få lov til at samles igen og markere denne vigtige historiske begivenhed for Fredericia er stort, og jeg glæder mig. Vi står samtidig i en situation, som vi stadig skal tage alvorlig, og derfor skruer vi ikke helt op for festlighederne i år. Folkene bag 6. Juli-Dagene er i gang med at få en sikker afholdelse af dagene på plads, så det bliver en god og tryg oplevelse for alle, citeres borgmester Steen Wrist (S) for i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er 6. Juli Komiteen, som står for den traditionelle del af programmet såsom kranselægning, fakkeltog, kanonsalut og procession. I løbet af foråret har den været i tæt dialog med alle aktører og myndigheder, herunder Sydøstjyllands Politi, om afholdelse af arrangementet. I øjeblikket arbejder komiteen på at få alle detaljer på plads.

- Vi er meget glade for, at vi i fællesskab atter kan fejre udfaldet fra Fredericia og mindes og ære alle de, som dengang skabte muligheden for, at Fredericia og Danmark igen kunne leve i fred og frihed. En stor tak skal lyde til alle involveredes tålmodighed, støtte og vilje til, at hovedparten af vores traditionelle program igen kan gennemføres, naturligvis inden for gældende retningslinjer og under hensyn til hinanden, udtaler Erik Schwensen, der er formand for 6. Juli Komiteen.

Traditionen tro går soldaterne fra garnisonen med i processionen og deltager i kranselægningen for at mindes og ære dem, der betalte den højeste pris, og som 6. Juli-Dagene handler om.

Aktiviteter udgår og kommer til

I år udgår aktiviteter som Kirkestræde anno 1849, Borger 1849, vinsmagning og historisk foredrag i Kanalbyen og gadeteater af programmet. Til gengæld er lancerer Museerne i Fredericia en ny digital voldvandring i samarbejde med Google, Innopixel og PieLab i starten af juli.

5. og 6. juli kan du besøge en vaskeægte soldaterlejr på Volden. Du kan også tage med på guidede ture og opleve den traditionsrige 6. juli sejlads med det gamle skib Aventura. Derudover kan du overvære Trinitatis Kirkes koncerter, deltage i mindegudstjenester i Sct. Michaelis Kirke og en mini jazzfestival. Fredericia Shopping gentager 6. juli dysten og holder aftenåbent den 5. juli, oplyses det desuden.

Det fulde program kan findes på hjemmesiden 6juli.dk . Her opdateres programmet løbende, ligesom man også kan følge med på 6. Juli-Dagenes facebookside.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce