Annonce
Fredericia

Nu er det sikkert: 6. Juli-Dagene bliver med bulder og brag

Efter sidste års aflysning bliver 6. Juli-Dagene afholdt i år. PR-foto: Fredericia Kommune/Claus Fisker
Efter sidste års aflysning og en tid med uvished ligger det nu fast, at 6. Juli-Dagene bliver afholdt i år. Årets program byder både på det traditionelle og nyt, mens enkelte aktiviteter udgår.

Fredericia: Kanonerne køres i stilling til 6. Juli-Dagene 2021. Det er blevet besluttet af 6. Juli Komiteen, garnisonen og Fredericia Kommune, oplyses det i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Parterne har fulgt corona-situationen tæt og har valgt at gå videre med årets program.

- I år nærmer vi os et normalt 6. juli-program. Bare det, at vi kan få lov til at samles igen og markere denne vigtige historiske begivenhed for Fredericia er stort, og jeg glæder mig. Vi står samtidig i en situation, som vi stadig skal tage alvorlig, og derfor skruer vi ikke helt op for festlighederne i år. Folkene bag 6. Juli-Dagene er i gang med at få en sikker afholdelse af dagene på plads, så det bliver en god og tryg oplevelse for alle, citeres borgmester Steen Wrist (S) for i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er 6. Juli Komiteen, som står for den traditionelle del af programmet såsom kranselægning, fakkeltog, kanonsalut og procession. I løbet af foråret har den været i tæt dialog med alle aktører og myndigheder, herunder Sydøstjyllands Politi, om afholdelse af arrangementet. I øjeblikket arbejder komiteen på at få alle detaljer på plads.

- Vi er meget glade for, at vi i fællesskab atter kan fejre udfaldet fra Fredericia og mindes og ære alle de, som dengang skabte muligheden for, at Fredericia og Danmark igen kunne leve i fred og frihed. En stor tak skal lyde til alle involveredes tålmodighed, støtte og vilje til, at hovedparten af vores traditionelle program igen kan gennemføres, naturligvis inden for gældende retningslinjer og under hensyn til hinanden, udtaler Erik Schwensen, der er formand for 6. Juli Komiteen.

Traditionen tro går soldaterne fra garnisonen med i processionen og deltager i kranselægningen for at mindes og ære dem, der betalte den højeste pris, og som 6. Juli-Dagene handler om.

Aktiviteter udgår og kommer til

I år udgår aktiviteter som Kirkestræde anno 1849, Borger 1849, vinsmagning og historisk foredrag i Kanalbyen og gadeteater af programmet. Til gengæld er lancerer Museerne i Fredericia en ny digital voldvandring i samarbejde med Google, Innopixel og PieLab i starten af juli.

5. og 6. juli kan du besøge en vaskeægte soldaterlejr på Volden. Du kan også tage med på guidede ture og opleve den traditionsrige 6. juli sejlads med det gamle skib Aventura. Derudover kan du overvære Trinitatis Kirkes koncerter, deltage i mindegudstjenester i Sct. Michaelis Kirke og en mini jazzfestival. Fredericia Shopping gentager 6. juli dysten og holder aftenåbent den 5. juli, oplyses det desuden.

Det fulde program kan findes på hjemmesiden 6juli.dk . Her opdateres programmet løbende, ligesom man også kan følge med på 6. Juli-Dagenes facebookside.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Læser undrer sig over spærring af ny parkeringsplads: Her er forklaringen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Søren Møller er konstitueret leder på musicaluddannelsen

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Alarm 112

Opdateret: Røg fra Nordre Kobbelvej: Brandfolk er i gang med efterslukning

Alarm 112

Cigaret-røveri opklaret: Mand har været på spil i flere politikredse, men er ikke anholdt

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Kunstnere tænker ud af containeren: Laver skattejagt med rullefald og spænding for unge og voksne

Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

FC Fredericia

Drama på Fyn: FC Fredericia tog den længst mulige vej til 2. runde

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Annonce