Annonce
Fredericia

Nu er to daginstitutioner lukket ned efter coronaudbrud: Ti personer testet positiv

To daginstitutioner holder lukket efter at der er konstateret coronasmitte. I alt er ti personer blevet testet positiv for coronavirus. Genrefoto: Peter Friis Autzen
To daginstitutioner er lukket ned, efter at der har været flere tilfælde af coronavirus. Både børn, personale og en forælder er blevet smittet.

Taulov/Fredericia: Antallet af smittede med den britiske coronamutation stiger fortsat, efter at der i weekenden blev opdaget smittetilfælde i daginstitutionen Spiren, der er beliggende på Jacob Hansens Vej i Taulov. Mandag var der konstateret fem smittede. Det tal var tirsdag steget til otte, oplyser John Nyborg, der er leder af dagtilbud i Fredericia Kommune.

- Vi er oppe på fire fra personalet, tre børn samt en forælder til et af børnene, siger han.

Mandag blev daginstitutionen, som både rummer vuggestue og børnehave, lukket ned. Den kommer ikke til at åbne i denne uge.

- Vi har kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, som vi har rådgivet os med sammen med vores hygiejnesygeplejerske. Sammen kom vi frem til, at det var en god ide at lukke ned – også fordi der er tale om den britiske variant, B117, siger John Nyborg, der set i bakspejlet er glad for den beslutning.

Annonce

Gang i test

- Vi blev enige om at lukke ned, da de smittede har mange nærkontakter, som også skal holde sig isoleret. Derfor holder vi lukket hele ugen, indtil vi får negative test, siger han.

De første negative test er allerede begyndt at komme på fjerdedagen. Det er dog testene på sjettedagen, der gøres brug af i vurderingen, oplyser John Nyborg.

- Vi opfordrer alle nære kontakter til at lade sig teste. Det kan også være en god idé at gøre blandt alle andre i daginstitutionen, men det er ikke noget, vi direkte anbefaler, siger John Nyborg.

Smittesporingen er i øjeblikket i gang, men det er uvist, hvor smitten præcist er kommet fra, udover at den er kommet fra en voksen.

Annonce

Labyrinten også ramt

Spiren er ikke den eneste lokale daginstitution, der er lukket på grund af coronavirus. Også børnehaven Labyrinten, som ligger på Lumbyesvej i Fredericia, er lukket.

Her er to ansatte smittet med coronavirus.

- Da det er en lille daginstitution, er alle børn og personale hjemsendt, men vi forventer, at den kan genåbne torsdag eller fredag, siger John Nyborg.


De, der ikke er nærkontakter og ikke er testet positive, kan blive passet i en nærliggende daginstitution. Men der er endnu ingen, som har bedt om det.

John Nyborg, leder af dagtilbud i Fredericia Kommune


Midt i smittekaosset kan man trøste sig med, at det i denne uge er vinterferie, hvor flere har valgt at holde deres børn hjemme.

- De, der ikke er nærkontakter og ikke er testet positive, kan blive passet i en nærliggende daginstitution. Men der er endnu ingen, som har bedt om det, oplyser John Nyborg, der ser med alvor på situationen.

- Vi er meget opmærksom på hygiejnereglerne, og jeg tænker, at vi har godt styr på det. Vi gør i hvert fald alt, hvad vi kan for at stoppe smittekæderne, siger han.

Tirsdagens coronatal viser, at der det seneste døgn har været seks nye tilfælde blandt borgere med bopæl i Fredericia Kommune. Incidensen for de seneste syv dage stiger dermed til 30 personer, ligesom også positivprocenten for samme periode er steget, så den nu ligger på 0,51 procent i Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce