Annonce
Fredericia

Nu er togene fra kirkegården fjernet - hvad skal der ske med området i fremtiden?

De 72 gamle MR-togsæt på rangerområdet fra Norgesgade ned langs Holstensvej er nu kørt væk. Alle på nær fem vognsæt er kørt til skrot i Randers. Foto: Peter Leth-Larsen
En læser vil gerne vide, hvad planen er for rangerterrænet i Norgesgade. Han savner skønheden, der var engang. Vi har undersøgt, hvilke fremtidsplaner der er på området.
Annonce

Fredericia: ”Hvad er planerne med DSB's gamle rangerterræn, som slutter lige efter Norgesgade?

Sådan spørger en af vores læsere, Hans Jørgen Jørgensen fra Fredericia. Det spørgsmål har Fredericia Dagblad forsøgt at finde svaret på.

Timingen for spørgsmålet kunne næsten ikke være mere perfekt. Mandag og tirsdag i denne uge er tog blevet fjernet fra rangerområdet i Norgesgade – lige ved siden af Ungdommens Hus. Området har i løbet af et halvt år været ramt af hele to brande, og det har naturligvis sat sine spor.

- Jeg synes, det er et miserabelt område. Det var så smukt engang med den sorte bro. Nu er det forfaldet. Jeg ved godt, man ikke kan standse udviklingen, men jeg kunne godt tænke mig, at der kom noget på området, der symboliserede det, der var engang, lyder det fra Hans Jørgen Jørgensen.

Det var så smukt engang med den sorte bro. Nu er det forfaldet. Jeg ved godt, man ikke kan standse udviklingen, men jeg kunne godt tænke mig, at der kom noget på området, der symboliserede det, der var engang.

Hans Jørgen Jørgensen, borger

Annonce

Kirkegård fortsat

Rangerområdet er ejet af DSB og er blevet brugt som en slags tog-kirkegård, hvor udtjente MR-tog har stået opmagasineret. Projektet med at få fjernet alle tog fra området er ved at blive rundet af – kun et får lov til at stå ugen ud, og det er det tog, der skal overtages af Dansk Jernbane Museum.

DSB’s presseafdeling oplyser til dagbladet, at området i fremtiden skal bruges til opmagasinering af IC4- og IC3-tog. Der er altså ikke planer om at forskønne rangerområdet på den måde, som Hans Jørgen Jørgensen drømmer om og efterlyser.

- Når DSB får de nye eltog, som vi i fuld gang med indkøbe, vil det materiel, der skal udrangeres - IC4 og IC3 - vil blive kørt derhen. Når eltogene kommer, skal vi ikke bruge så mange IC4-tog, og dem skal vi stille et sted, lyder det fra DSB’s pressevagt.

Planen er, at der fra 2023 skal flytte nyt udtjent dieselmateriel ind på hele området.

Annonce

Ked af skrot

Fra nu og frem til da er der umiddelbart ingen planer for området.

Synet af opmagasineringen af de MR-tog, der indtil denne uge har fyldt i Norgesgade, begejstrer ikke Hans Jørgen Jørgensen.

- Det er jo skrot. Og synd, for det burde i stedet placeres et sted, hvor man ikke kan kigge ind.

Hvor mange IC4- og IC3-tog, der i fremtiden præcis flytter ind i Norgesgade, vides for nuværende ikke. Ifølge DSB ved man heller ikke præcis, hvor mange el-tog der ender med at blive købt.

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.

Det er en del af et nyt projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”. Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.

På vores hjemmeside, www.frdb.dk, kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce