Annonce
Middelfart

Nu får romkuglemanden sit vejskilt

Carsten Matthiesen glæder sig til at få et skilt op ved Assensvej, der leder kunderne i retning mod hans romkugle-eventyr. Foto: Line Olesen
Carsten Matthiesen kom i de landsdækkende medier, da han søgte om et motorvejsskilt, der viser vej til hans romkuglebageri i Nørre Aaby. Afsøgningen blev afvist, men nu får Nørre Aaby Bageri et skilt ud til Assensvej, så turisterne bedre kan finde ind til romkuglerne. Det sørger en halvandet år gammel lovændring for.

Nørre Aaby: Inden længe vil man fra Assensvej blive gjort opmærksom på, at der inde midt i Nørre Aaby ligger et bageri. For mens det ikke lykkedes bager Carsten Matthiesen at overbevise Vejdirektoratet om, at han skal have et stort, brunt turistskilt langs motorvejen, der leder folk ind til hans romkugle-herligheder i Nørre Aaby, så har myndigheden ingen mulighed for at forhindre bageren - eller andre virksomheder - i at få et skilt sat op ved den nærmeste indfaldsvej. Det har en lovændring, som trådte i kraft allerede i 2018 nemlig sørget for.

- Jeg har søgt om at få skilte ud til både Assensvej og den gamle hovedvej, men jeg har kun fået tilladelse til Assensvej, og det er helt fint. Langt de fleste af vores kunder drejer af ved motorvejen, og her vil skiltet så vise dem videre ind mod Nørre Aaby, hvor vi ligger, siger Carsten Matthiesen.

Han er godt tilfreds med lovændringen, der sikrer ham muligheden for at reklamere fra udkanten af byen. Ikke mindst fordi Middelfart Kommune herefter skal sørge for mindre skilte ind gennem Nørre Aaby, så trafikanterne bliver ledt i den rigtige retning.

- I gamle dage var bageren i Nørre Aaby én, som alle i byen vidste hvor lå. Nu er vi en metropol, som har kunder fra hele landet, og det er vigtigt, at de kan finde ned til os i SuperBrugsen, siger Carsten Matthiesen.

Annonce
Der har ofte været kø hos Nørre Aaby Bageri, siden bageriet vandt prisen for "Danmarks bedste romkugle" for et par år siden. Foto: Line Olesen

Tre adresser, 70 leverandører og en webshop

Nørre Aaby Bageri breder sig på tre adresser. I sit tidligere bageri på bopælen i Strib findes lageret for de æggebakker, som romkuglerne sendes ud i verden fra. I det gamle bageri i Nørre Aaby er der indrettet en decideret romkuglefabrik og endelig er der så butikslokalet og bageriet i forbindelse med SuperBrugsen i Nørre Aaby.

- Det fungerer fint, og lige nu har jeg ingen planer om at rykke sammen på én stor adresse. Det ville være en millioninvestering, som jeg skulle forrente, siger Carsten Matthiesen, der også er begyndt at sælge romkugler via egen webshop.

- Og så har vi 70 leverandører, som vi afleverer romkugler til én gang om ugen, siger den travle bager.

I øvrigt forsynes skiltet ved Assensvej med et piktogram af en kringle, som er det universelle logo for bagerbranchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce