Annonce
Fredericia

Nu falder hammeren: 55 ejere af kolonihaver meldt til politiet

Det er ikke tilladt at bo på de store havelodder på begge sider af Egeskovvej året rundt. Fredericia Kommunes kortlægning viser, at det sker på 55 af de i alt 128 ejendomme i området. De grundejere er blevet politianmeldt og Sydøstjyllands Politi skal nu efterforske sagerne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune har politianmeldt 55 grundejere fra Grundejerforeningen af 1956 for at bo på deres ejendom året rundt. Sydøstjyllands Politi har modtaget anmeldelserne og går nu i gang med efterforskningen.

Fredericia: Det er nu op til Sydøstjyllands Politi at afgøre, hvad der skal ske for de 55 medlemmer af Grundejerforeningen af 1956, som har valgt at have fast adresse året rundt på grusvejene langs Egeskovvej.

Fredericia Kommune har anmeldt de 55 grundejere til politiet.

- Der er varslet påbud til 68 ejendomme i efteråret 2020, sendt 62 ejendomme påbud i vinteren 2021, og de 55 ejendomme, der ikke har efterkommet påbuddet, er politianmeldt april 2021, oplyser koncernchef for teknik og miljø René Olesen til Fredericia Dagblad.

Annonce

Der er 128 grundejere i området, og Fredericia Kommune har ifølge René Olesen været gennem hele rækken af ejendomme på de gamle grusveje.


Der er varslet påbud til 68 ejendomme i efteråret 2020, sendt 62 ejendomme påbud i vinteren 2021, og de 55 ejendomme, der ikke har efterkommet påbuddet, er politi anmeldt april 2021.

Koncernchef René Olesen


Sydøstjyllands Politi bekræfter at have modtaget en række anmeldelser.

- Disse skal nu som alle andre anmeldelser visiteres med henblik på, om der er grundlag for at indlede efterforskning. Såfremt dette er tilfældet vil efterforskning blive iværksat, herunder bl.a. typisk afhøring af de berørte borgere, og efterfølgende vil efterforskningsresultatet blive juridisk behandlet for at vurdere, om det kan bevises, at der foreligger et strafbart forhold, oplyser kommunikationschef for Sydøstjyllands Politi Ulla Kaspersen til dagbladet.

Hvis anklagemyndigheden vurderer, at der kan rejses en sag, kan det eventuelt ende i en retssag.

- Medmindre den konkret kan afgøres med et bødeforelæg, oplyser Ulla Kaspersen.

Præmis i lokalplan

Kommunen mener, at de 55 grundejere har brudt reglen om, at man ikke må bo året rundt i  ejendomme i området. Det var en præmis i den eksisterende lokalplan, og det gælder også i den lokalplan, der blev vedtaget af byrådet i december 2019.

Lokalplanen adresserer området langs begge sider af Egeskovvej som et kolonihaveområde. Det bestrider Grundejerforeningen af 1956. De fastholder, at der er tale om en almindelig grundejerforening med de rettigheder og pligter, der følger med. Således er alle i området koblet på offentlig kloak, der er almindelig renovation og mange har deres folkeregisteradresse i området.

Kommunen har fastslået, at det er i orden at have folkeregisteradresse i området, men grundejerne har skullet kunne dokumentere, hvor de har bopæl uden for perioden 15. maj til 15. september. Det har de kunnet gøre ved fremvisning af husleje-kvitteringer eller andet. Det har kun syv ud af 62 grundejere kunnet ifølge kommunens registrering.

Grundejerforeningen har klaget over lokalplanen til Planklagenævnet. Grundejerne vil først og fremmest have tilladelse til helårsbeboelse i området, og er indstillet på at kæmpe videre til det sidste.

Forskel på planer

Lokalplan 338 handler både om helårsbeboelse og om, hvor mange kvadratmeters bebyggelse der kan tillades.

Grundejerforeningen af 1956 har klaget over lokalplanen, og indtil klagesagen er afgjort, har kommunen lagt sager på hylden, der handler om husenes størrelse.

Hvis grundejerne skulle få medhold i deres klage, så vil det i første omgang betyde, at den eksisterende lokalplan gælder.

I den indgår, at det kun er tilladt at bo i området døgnet rundt fra 15. maj til 15. september.

Forskellen på den nye og gamle lokalplan handler alene om, hvor mange kvadratmeter grundejerne må opføre på deres matrikler.

Grænsen er i den gamle 35 kvadratmeter og i den nye samlet 101 kvadratmeter.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Svar fra 16 familier er ikke nok: Tre partier kræver endnu en undersøgelse af Familieafdelingen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmester glæder sig over analyse: - Familieafdelingen har min fulde tillid

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Sov med udsigt over parken: Ny shelterplads i Madsby klar om få uger

Alarm 112

Politi søger vidner til to optrin i trafikken: Fodgænger påkørt og bilist slået

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ny politisk forening klar med debat: Hvad sker der i Fredericia lige nu

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Bjarne sælger sit bageri efter 27 år: - Tiden var inde

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Fredericia

Rapport om Familieafdelingen er klar: Ingen tegn på fejlslagen kultur

Fredericia For abonnenter

Forsker har fulgt Fredericia tæt: Politiefterforskning afgør hvor på skandale-skalaen borgmestersag ender

Fredericia

Tre områder mangler nye skraldespande: Sådan gør skraldemændene i overgangsfasen

Annonce