Annonce
Vejle

Nu kan der gøres noget for de unge: Finlandsparken får en million til kulturprojekt

Et kulturprojekt for unge i Finlandsparken fik torsdag en million kroner fra statens "Pulje til kultur i udsatte områder". Arkivfoto: Mathilde Bech
En ansøgning fra Vejle Kommune har udløst en million kroner fra staten til kulturaktiviteter i Finlandsparken, blandt unge og især blandt pigerne.
Annonce

Vejle: Finlandsparken er blandt de tre udvalgte af 31 ansøgere, som får støtte fra Kulturministeriets "Pulje til kultur i udsatte områder".

De to andre er Gellerup i Aarhus og Sigynsgade-kvarteret i København. De tre har fået tilsammen 4,8 millioner kroner, hvoraf en million kroner går til Finlandsparken.

Projektet i Finlandsparken hedder KulturKarrusellen. Projektet beskrives på denne måde:

"Formålet er at fremme, at børn og unge - særligt piger - indgår i nye, konstruktive fællesskaber i samspil med det omkringliggende samfund, så de derigennem bliver kulturelle og demokratiske frontløbere i deres lokalområde. Med KulturKarrusellen udvikles et forløb, der kører i ring omkring en kulturakse. Her får deltagerne en introduktion til en bred vifte af kultur- og kunstarter herunder musik, kunst, teater og film. Projektet skal munde ud i en levedygtig Kulturforening drevet af de lokale."

Projekter, der modtager midler fra puljen, skal bygge på demokrati, aktivt medborgerskab og dialog og gøre brug af kunstneriske og kulturelle redskaber, der kan bidrage til at kickstarte positive fællesskaber.

Slots- og Kulturstyrelsen modtog i alt 31 ansøgninger. De tre projekter er udvalgt i samråd med et rådgivende udvalg bestående af medlemmer, som dækker det boligsociale og kulturelle område samt medborgerskabsperspektivet.

I en pressemeddelelse siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) om uddelingen af pengene:

- Kunst og kultur skaber dialog og engagement og får os til at opleve verden på nye måder. Derfor er det super, at vi nu kan afsætte midler til tre konkrete kulturprojekter, der på hver deres måde kan styrke sammenholdet, involvere beboerne aktivt og styrke fællesskabsfølelsen i de udsatte boligområder. Projekterne bygger på partnerskaber mellem boligforeninger, kommuner og højskoler og viser, at der er stor interesse for at tage et fælles ansvar for at skabe forandring i de udsatte boligområder i Danmark.

Projekter, der modtager midler fra puljen, skal bygge på demokrati, aktivt medborgerskab og dialog og gøre brug af kunstneriske og kulturelle redskaber, der kan bidrage til at kickstarte positive fællesskaber.

Kulturministeriet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce