Annonce
Fredericia

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Et nyt mountainbike-spor i Madsbyparken er netop blevet indviet. Her kan interesserede boltre sig på 2,3 kilometer spor. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Det nye mountainbike-spor i Madsbyparken er officielt indviet, og sporet giver plads til alle ryttere. Fra nybegynderen til handicap-rytteren. Og med nyt teknikområde også den garvede mountainbiker.

Fredericia: Onsdag eftermiddag blev det nye mountainbike-spor i Madsbyparken indviet. Og det er et spor, som langt de fleste interesserede kan få glæde af.

Det fortæller Christoffer Riis Svendsen, som har designet det 2,3 kilometer lange spor.

Han er projektleder hos OnTrail, som er et projekt under DGI, der arbejder for at gøre mountainbike-spor tilgængelige og brugervenlige ved hjælp af blandt andet god skiltning og ensartet graduering.

Annonce

Og lige netop tilgængelighed og brugervenlighed har været i højsædet i udformningen af det nye spor. Udover folk på almindelige mountainbikes kan folk på handicap-mountainbikes nemlig sætte sig i sadlen.

- Der ligger et særligt designparadigme over det, som gør, at det kan benyttes af den type cyklister. Samtidig med at det selvfølgelig også er til alle andre. Det er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere, fortæller Christoffer Riis Svendsen.

Det nye spor er bredere end normalt - 1,3 meter - og samtidig er det mindre hårdt at køre på end de fleste andre spor.

- En anden ting, der er særligt ved sporet, er, at man må cykle i begge retninger. Det kan lade sig gøre, fordi det er lidt bredere og hældningerne er ikke så stejle, så man får ikke så meget fart på. Og der er lange sigtelinjer. Altså du kan se langt, når du kører på sporet. Så man bliver ikke lige overrasket af nogle, der kommer kørende, lyder det fra projektlederen.

På det nye spor er der plads til de fleste, og det er således også muligt for handicap-mountainbikes at tage turen, som går gennem et grønt område. Foto: Anna Schjødt Larsen.

Kommer godt rundt

Udover at være projektleder er Christoffer Riis Svendsen selv mountainbike-rytter, og han har selvfølgelig selv været på cyklen for at teste det nye spor. Til stor fornøjelse. Han kalder det "en rigtig fin oplevelse".

- Sporet er designet i nogle forskellige sektioner, der giver forskellige oplevelser på cyklen. Man kører lidt skov, og man kører lidt åbent område. Der er tætte sving, og der er lange sving. Vi har forsøgt at lave det sådan, at man kommer lidt rundt og ser de forskellige ting, der er i Madsbyparkens område, understreger han.

Det er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere

Christoffer Riis Svendsen

Udover det nye 2,3 kilometer lange spor, som altså kan benyttes af de fleste, er der kommet et nyt teknikområde for ryttere med lidt mere rutine i sadlen.

- Det er til den meget øvede rytter eller ekspertrytteren. Der er en hoplinje, som egentlig har to linjer at køre på. Der er en dropzone, som har tre forskellige højder. Så er der en teknisk linje, som er med sten og som er sådan lidt tæt og snæver. Og som giver mulighed for at træne en masse tekniske færdigheder. Det minder lidt om en fransk gedesti i alperne, siger Christoffer Riis Svendsen.

Der var rig mulighed for at prøve kræfter på det nye spor og det tekniske område, som er for lidt mere øvede mountainbike-ryttere. Det benyttede flere sig af til indvielsen, da båndet var blevet klippet. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce