Annonce
Fredericia

Nu kan kørestolsbrugere også få sig en dukkert: - Det er et godt skridt på vejen

Nu kan bevægelseshæmmede også komme i vandet på Østerstrand. Fredericia Kommune har indkøbt to badestole til formålet. Formand for Handicaprådet, Niklas Andersen, har dog stadig en drøm om, at der på længere sigt etableres en decideret rampe. Foto: Kathrine Jensen
Fredericia Kommune har indkøbt to badestole, der gør det muligt for kørestolsbrugere at mærke bølgerne fra Lillebælt på egen krop.

Fredericia: Solen skinner, himlen er blå og vandet ligeså. En tur på Østerstrand onsdag afslørede, at badesæsonen langtfra er forbi. Og nu er det også muligt for de bevægelseshæmmede at få sig et dyp. Det har hidtil ikke været muligt for kørestolsbrugere at soppe i Lillebælt fra Østerstrand. Handicapfaciliteterne dertil har været ikke eksisterende.

Men det er der nu ændret på. Det er sket i form af to såkaldte badestole, der af Niklas Andersen, formand for Handicaprådet, selv beskrives som en ”mooncar”.

Og ved selvsyn kan man godt forstå referencen.

I maj ytrede formanden sig i Fredericia Dagblad om, at han ikke mente, handicapfaciliteterne på stranden stemte overens med visionen om at være ”byen for alle”.


Det vigtige er, at vandet nu også er tilgængeligt for kørestolsbrugere, præcis som det er for alle andre. Vi skal have det supplement, hvis vi vil være byen for alle med stranden for alle.

Niklas Andersen, formand, Handicaprådet


Da det samtidig kom frem, at kommunen havde en række anlægsmillioner på vej, håbede Niklas Andersen da, at nogle af pengene kunne tilgodese handicapområdet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er et skridt på vejen, og det er rart at der har været en dialog med kommunen, hvor vi er blevet lyttet til, siger Niklas Andersen.

Annonce

Rampe-idé skudt til hjørne

Ifølge Niklas Andersen ville den optimale løsning have været en rampe, der gik fra cafeens område, ned langs stranden og ud i vandet. Men den løsning er en dyrere en af slagsen og kræver en projektering i et omfang, der ikke gjorde det muligt at nå i mål i indeværende badesæson.

- De her stole var det, der kunne lade sig gøre hurtigt, så det ser ud til at være den bedste løsning lige nu. Vi ville gerne, at badestolene skulle nå herned til den her badesæson. Hvis vi skulle kigge på en rampeløsning, kunne det ikke nås i år, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør for voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune.

- Det optimale og drømmescenarie er en rampe, og den idé er ikke død. Den er skudt til hjørne, slår Niklas Andersen fast.

Prisen for de to badestole beløber sig til 39.375 kroner, og Yelva Bjørnholdt Jensen kalder det en ”økonomisk overkommelig løsning, der kunne lade sig gøre hurtigt”.

Det er endnu ikke besluttet, hvorfra pengene skal tages, men koncerndirektøren slår fast, at ”vi finder pengene til det”.

Annonce

By og strand for alle

Formanden for Handicaprådet glæder sig over, at det nu er muligt for alle – også de svagtseende og bevægelseshæmmede – at få lov til at mærke bølgernes brus, det kolde gys og den helt specielle følelse af at være fuldstændig vægtløs under vand. Det er svært for formanden at sige noget om, hvor stort behovet er, og derfor kan han heller ikke spå om, hvorvidt to badestole er tilstrækkeligt eller for lidt.

- Det vigtige er, at vandet nu også er tilgængeligt for kørestolsbrugere, præcis som det er for alle andre. Vi skal have det supplement, hvis vi vil være byen for alle med stranden for alle, lyder det fra formanden.

De to badestole er designet i et materiale, så det kan tåle både sand og saltvand. Det forreste hjul er et drejehjul, så stolen bliver lettere at manøvrere rundt, og så har stolene en maksimal belastning på 136 kilo, ifølge producentens specifikationer. Det er Urbanias strandbar, der kommer til at stå for udlån af badestolene, og det er gratis at benytte de to stole på hjul, der ankom til Østerstrand i begyndelsen af denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce