Annonce
Kolding

Nu kommer Plantorama: Gravearbejdet går endelig i gang efter flere års ventetid

De kommende par måneder skal naturen på den store grund ud til Skovvangen ommøbleres, så der både bliver plads til nogle fredede vandsalamandere og det 11.500 kvadratmeter store plantecenter. Arbejdet med at sikre vandsalamanderne har taget cirka 2,5 år. Sidste år blev de mange små dyr fanget ind og sendt til opbevaring, mens de alligevel er i vinterdvale, og når arbejdet med søerne er færdigt til foråret, bliver de sat ud igen. Foto: Søren Gylling
Et 11.500 kvadratmeter stort plantecenter med fokus på oplevelser er efter planen klar til at åbne i foråret 2024 over for Kolding Storcenter. Først venter dog nogle måneders naturgenopretning, der skal beskytte en sjælden vandsalamander på grunden.

Kolding: Det er efterhånden seks år siden, Plantorama offentliggjorde, at man var på vej med et stort plantecenter på Skovvangen lige over for Kolding Storcenter, som egentlig skulle være åbnet i 2017 eller 2018.

Men nu begynder arbejdet, der skal resultere i et 11.500 kvadratmeter stort plantecenter, endelig, og der er sat store skilte op på grunden, som annoncerer, at Plantorama er på vej.

At der er gået seks år fra den første omtale af en Plantorama i Kolding skyldes, at man opdagede, at der på grunden var opstået nogle kunstige søer, som var blevet hjemsted for nogle fredede vandsalamandere. Siden er årene gået med at få de nødvendige tilladelser på plads og dernæst lave en plan for, hvad der skulle ske med de små fredede dyr.

Annonce

Derfor er det første skridt på vejen mod den nye Plantorama, at man ændrer på grundens fire søer for på den måde at lave plads til både byggeri og vandsalamandere.

- Vi skal selvfølgelig beskytte vandsalamanderne, så de stadig har deres sø og deres område at være i, så vi prøver at skabe nogle gode betingelser for dem i forhold til at gyde og så videre. Det gør vi ved blandt andet at samle tre af søerne til to, forklarer projektchef Tue Jensen.

Arbejdet med at ændre på søerne står på de næste par måneder, og så er forventningen, at selve byggeriet af den store Plantorama kan gå i gang til efteråret, og at plantecentret kan åbne i foråret 2024.

- Vi glæder os enormt meget til at præsentere vores koncept for koldingenserne, og vi har en stor tro på, at det har været efterspurgt, for der er mange, der har spurgt, om vi snart kommer til Kolding, siger Tue Jensen.

Slår på oplevelser

Når det næsten 12.000 kvadratmeter store plantecenter står færdigt, kommer de famøse vandhuller også til at blive integreret i byggeriet.

Tanken er nemlig at inddrage naturen på grunden til at lave et udendørsområde med en lille oase, som gæsterne kan nyde, og hvor der blandt andet kan blive adgang til en legeplads.

- Vi kunne godt tænke os at aktivere området omkring søen deromme, samtidig med at vi selvfølgelig tilgodeser den natur, der er. Det bliver en naturskøn plet, som vi godt kunne tænke os, at folk får mulighed for at nyde, siger Tue Jensen, som tilføjer, at der i det hele taget er fokus på oplevelser i plantecentret, som også kommer til at indeholde en cafe.

- Vi slår meget på oplevelsen, både for de ældre og yngre generationer, siger han.

Sådan kommer facaden på det nye plantecenter efter planen til at se ud. Bygningen kommer til at rumme to drivhuse på henholdsvis 2800 og 4800 kvadratmeter, en butik og en cafe. Illustration: Breddels & De Rijcke


Vi glæder os enormt meget til at præsentere vores koncept for koldingenserne, og vi har en stor tro på, at det har været efterspurgt.

Tue Jensen, projektchef
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce