Annonce
Kultur

Nu må børnene godt komme: Skoleleder glæder sig som et lille barn

Bredballe Privatskole er ved at få bygget ny multihal, som følge skoleleder Henriette Langkjær skal være klar i uge 43. Foto: Mette Mørk
Den årlige skolestart må være juleaften for lærere. I så fald står julen for døren. Bredballe Privatskole er et af de steder, hvor der er aktivitet allerede nu.

Bredballe: - Jeg glæder mig til skolestart som et lille barn. Ferie er feddt, men en skole uden børn er der ikke noget ved. Nu må de godt komme.

Det er skoleleder Henriette Langkjær fra Bredballe Privatskole, der drømmer højt om "juleaften", som i år falder på 12. august. På den dato begynder det sjette skoleår på Karl Bjarnhofsvej i Hans Laursens tidligere brillefabrik.

Hver sommerferie siden har der været gang i forskellige byggeprojekter, der efterhånden har skabt en komplet skole. Sidste år var det køkkenet, der skulle udvides. Skolen, der havde en del af sine aktiviteter i pavilloner en overgang, er to gange blevet udvidet i løbet af dens levetid på fem år. I år er det byggeri af en multihal, der fylder. Det er den nuværende ejer af bygningerne, BSI - Bagger-Sørensen Invest A/S - der står for byggeriet af hallen, som skolen derefter lejer sig ind i.

- Den er indvendig så stor som tre badmintonbaner ved siden af hinanden, så det er altså ikke en hel hal, forklarer Henriette Langkjær.

Annonce
Med vores størrelse har vi en nærhed, vi skal værne om. Vi har for eksempel en obligatorisk madordning i familiegrupper, hvor alle aldersgrupper er med i hver af familiegrupperne. Det betyder, at eleverne kender hinanden på tværs af aldersgrupper.

Henriette Langkjær

Slut med at låne i gymnastik

Hallen er på 680 kvadratmeter med syv meter frihøjde. Der er bade- og omklædningsfaciliteter i en mindre bygning på siden af hallen, der skal være klar til brug lige efter efterårsferien. Skolen håber at kunne leje hallen ud efter klokken 17 på skoledage samt i weekender.

- Vi er glade for at få vores egen hal. Det bliver dejligt ikke at skulle blive ved med at låne sig frem i så høj grad, siger skolelederen.

Hun har som gymnastiklærer været med til at gå med elever fra 3. til 5. klasse i samlet trop til Vejle Idrætsefterskole for at have gymnastiktimer der. Privatskolen må dog fortsat leje fysiklokaler "ude i byen".

Skolen skal ikke være større

Efterhånden som skolen er blevet populær, er den oprindelige samlede undervisning på aldersintegrerede hold delt ud på de enkelte årgange. Ved skolestart når skolen op på 170 elever. Dermed er der en fyldt klasse på alle årgange fra 0. til 9. klasse, og flere elever skal der ikke være, bedyrer Henriette Langkjær.

- Med vores størrelse har vi en nærhed, vi skal værne om. Vi har for eksempel en obligatorisk madordning i familiegrupper, hvor alle aldersgrupper er med i hver af familiegrupperne. Det betyder, at eleverne kender hinanden på tværs af aldersgrupper. Og når vi spiller rundbold, skal alle med, for at det kan lykkes. Så løber de store rundt og holder de små i hånden for at lære dem spillet, siger hun.

Når børnene møder den 12. august, skal de mærke, at de er ventede. Så derfor er der allerede forberedelser i gang nu, og lærerne begynder torsdag-fredag i næste uge for at gøre klasselokalerne klar.

- Og så glæder vi os til at gå gjort rent, siger lederen på Bredballe Privatskole om klargøringen, der også tæller ændringer af klasseværelser.

SFO'en er rykket i fællesrummet, mens andre dele af skolen bliver bygget om inden skolestart. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce