Annonce
Fredericia

Nu skal der vælges plejefirma: Sådan kommer det til at foregå

Det vakte fuore blandt de ansatte hos det private firma Kære Pleje, da det stod klart, at det fremover var konkurrenten Sundplejen, som skulle levere hjemmepleje til de borgere, som ønsker et privat firma. Der blev arrangeret demonstration på Rådhuspladsen, men det ændrede ikke kommunens beslutning. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Midt i januar forventer Fredericia Kommune at have fuldt overblik over, hvordan fordelingen vil være mellem kommunal hjemmepleje og privat. Efter en hidsig debat om hvilke firmaer, der skal løse opgaven fremadrettet, ligger det fast, at Sundplejen fremover vil være det private alternativ til den kommunale hjemmepleje.

Fredericia: I løbet af december skal de borgere, som i dag modtager hjemmepleje fra en af de private leverandører, vælge, hvem de ønsker ydelsen leveret af i fremtiden. Det skal borgerne som konsekvens af, at Fredericia Kommune for nylig besluttede, at det de kommende år er firmaet Sundplejen, som borgerne kan vælge alternativt til den kommunale pleje.

- Vi sender breve ud med Sundplejens materiale til alle borgere, der har privat leverandør i dag. Brevene forventer vi, at de har modtaget senest sidst i denne uge, oplyser visitationschef ved Fredericia Kommune Hanne Rasmussen.

Beskeden i brevet er, at de kan forvente en opringning fra kommunen om, hvem de fremover ønsker som leverandør.

- Der vil være to medarbejdere, der sidder med opgaven og derfor har overblik over, hvem der mangler svar fra, siger Hanne Rasmussen.

Opkaldene vil blive foretaget i perioden mellem den 9. - 20. december.

Annonce

Vi sender breve ud, med Sundplejens materiale til alle borgere, der har privat leverandør i dag. Brevene forventer vi, at de har modtaget senest sidst i denne uge.

Visitationschef ved Fredericia Kommune Hanne Rasmussen.

På plads til januar

Efter nytår bliver der fulgt op på opkaldene, og forventningen er, at kommunen midt i januar har aftaler på plads med de borgere, som i dag har privat leverandør.

- Nye borgere, der kommer fra nu af, laver vi opfølgning med, når vi nærmer os medio februar, siger Hanne Rasmussen.

Sundplejen bliver fra 1. marts eneste private aktør til at levere pleje, men for de nye borgere, som i dag ønsker at få privat pleje, vil ved visitationsbesøg fra kommune få materiale fra både Sundplejen, kommunens hjemmepleje, Kære Pleje og Svane Pleje.

- Men Kære Pleje og Svane Pleje vil ikke levere i fremtiden?

- Nej, men deres aftale løber frem til 29. februar, så indtil da kan borgerne vælge dem, siger Hanne Rasmussen.

Sundplejen alene

Sundplejen vandt opgaven om at være privat leverandør af hjemmehjælp i Fredericia Kommune fra 2020 og fire år frem. Det skete ikke uden sværdslag og med en grundig gennemgang af firmaets tilbud og forhold fra kommunens side. Tilbuddet var prismæssigt lavere end det de eksisterende firmaer kunne byde ind med, de har heller ikke efterfølgende ønsket at løse opgaven til den pris, Sundplejen har budt.

Sundplejen leverer i dag hjemmepleje i Haderslev og Aarhus Kommuner.

Det bliver muligt at møde det nye firma ved arrangementer i Seniorhuset I.P. Schmidt i den kommende uge. Mandag den 2. december og torsdag den 5. december - begge dage kl. 10-12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce