Annonce
Danmark

Nu skal konstabler have papir på deres uddannelse

Annonce

Debat: Hver dag passer tusindvis af ansatte i det danske forsvar på Danmark. De står op for de værdier som vi værdsætter så højt.

De sørger for tryghed og sikkerhed. Forsvaret er en helt særlig organisation med utallige traditioner. Sådan skal det blive ved med at være. Men samtidig er det vigtigt, at Forsvaret følger med tiden. Ikke mindst når det kommer til medarbejdernes kompetencer og det forhold, at de skal kunne bruge deres uddannelse andre steder i samfundet.

Danmarks nye forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Sugi Thiru

Uddannelserne i Forsvaret er helt unikke og giver stærke forudsætninger for at kunne løse opgaver i såvel Forsvaret som i det civile. De seneste år er der blevet arbejdet for, at Forsvarets lederuddannelser kommer i bedre samklang med det øvrige uddannelsessystem.

F.eks. er officersuddannelsen blevet en diplomuddannelse, og dele af befalingsmandsuddannelsen er nu en akademiuddannelse. Men vi mangler fortsat at give konstabler papir på deres kunnen. Såfremt de forlader Forsvaret går de i dag ud gennem døren som ufaglærte. Det skal der laves om på. Og det bliver der nu lavet om på sammen med de faglige organisationer.

Vi har et fælles ønske om at uddannelse som konstabel i Forsvaret giver mulighed for at blive faglært. Altså skal det tælle som en faglært uddannelse. Vi kan ganske enkelt ikke være bekendt, at vi fortsat anser en forsvarsansættelse som konstabel som ufaglært arbejde.

Nogle grene af Forsvaret er lettere at gøre til en faglært uddannelse. Andre er mere komplicerede. Det ændrer ikke på, at vi skal gå i gang. At være konstabel i det danske Forsvar er en stærk uddannelse. Det skal vi som samfund anerkende – også på papiret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce