Annonce
Debat

Nu skal vi gribe chancen for at få en ny retning for Danmark

Regeringsforhandlinger: Folketingsvalget gav et klart grønt mandat. Og et mandat til at levere på børneområdet. Det skal vi nu levere på.

SF vil have en bindende klimalov, som gør Danmark til et grønt foregangsland igen. Vi vil bekæmpe den stigende ulighed og børnefattigdom. Vi vil styrke velfærden og sikre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Og meget mere.

Vi har fået dobbelt så mange folketingsmedlemmer som før valget, og jeg må indrømme, at jeg er lidt ekstra stolt af, at vi både har fået rigtig mange nye unge folketingsmedlemmer og rigtig mange kvinder i vores folketingsgruppe.

Forhandlingerne om en ny retning for Danmark er allerede gået i gang, og SF har hele tiden gjort det krystalklart, at vi peger på Mette Frederiksen som statsminister.

Vi vil gøre vores for at sikre, at partierne på trods af uenigheder også husker, hvad vi kan gøre sammen, hvis vi kan finde hinanden og nå til enighed. Vi må se, hvor langt vi kan nå, for vi er selvfølgelig ikke de eneste med en stribe ønsker og krav til en ny regering.

Jeg tror på, at vi kan nå hinanden, og jeg håber, at de andre partier også vil vise, at de mener det alvorligt, når de siger, de vil have en ny retning for Danmark.

Nu står vi med chancen for at gøre noget ved det, og den må vi ikke forspilde. Det kræver, at vi bøjer os mod hinanden, og at vi samtidig står fast på, at en ny regering også skal betyde en ny politik.

Det er helt tydeligt, at danskerne har stemt for at få noget helt andet, end det Lars Løkke Rasmussenog Kristian Thulesen Dahl står for. De er blevet fravalgt til fordel for mere fællesskab og højere grønne ambitioner. Nu skal vi leve op til den tillid.

For mig har det været helt fantastisk at være rundt i hele Danmark under valgkampen og opleve den opbakning, der er til SF. Det er så stort at møde vælgerne på gaden i alle landsdele og få skulderklap og pæne ord med på vejen.

Pia Olsen Dyhr
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce