Annonce
Trekantområdet

Coronaen skyller for alvor ind over Vejles skoler: Fem skoler måtte sende klasser hjem mandag

Presset på regionens testcentret stiger i takt med, at corona-smitten konstateres hos flere skoleelever. Alle hjemsendte skal testes og konstateres negative, inden de må vende tilbage til skolerne. Her et foto fra testcentret i MesseC i Fredericia forleden. Foto: Michael Svenningsen
Elever, der bliver testet positive for covid-19, betyder, at Vejles skoler må hjemsende både lærere og hele klasser i stor stil. Mandag er foreløbig fem skoler ramt.
Annonce

Vejle: Mandag morgen måtte både Søndermarksskolen, Hældagerskolen, Vejles 10. klasse-skole UCV,  Vinding Skole og Novaskolen sende elever og lærere hjem på grund af corona.

Dermed mærker Vejles skolevæsen for alvor følgerne af corona-pandemien. Tidligere har enkelte skoler og ungdoms-uddannelser haft spredte udbrud af smitten, efter at skolerne i august genåbnede efter sommerferien. Men der er ikke set så bred en forekomst af smittede i skolerne som i denne uge.

På Søndermarksskolen fik skoleledelsen travlt allerede fredag og henover weekenden, da en elev på 9. årgang blev testet positiv.

- Vi har fulgt den kommunale drejebog, og det betyder, at de nærmeste kontakter til den smittede skal sendes hjem og testes, inden de må vende tilbage til skolen, fortæller konstitueret skoleleder Jesper Bruselius.

Annonce

Skoler står i dilemma

- I første omgang skønnede vi, at det var nok med elevens egen klasse, men da de har haft idræt sammen med en anden 9.-klasse besluttede vi, at de også skal sendes hjem, tilføjer Jesper Bruselius.


Vi har fulgt den kommunale drejebog, og det betyder, at de nærmeste kontakter til den smittede, skal sendes hjem og testes, inden de må vende tilbage til skolen.

Jesper Bruselius


Søndermarksskolens ledelse og lærere mødtes på et online møde i weekenden, hvor der blev lagt planer.

- Vi drøftede, hvad vi skulle gøre, for fire lærere på årgangen måtte også sendes hjem, og de må heller ikke komme tilbage, før de er testet negative. Så vi står i en situation, hvor vi både skal levere online undervisning til alle de hjemsendte elever, samtidig med, at vi skal have et tilbud, til de elever, der vender tilbage til skolen med en negativ test - og selvfølgelig til alle skolens øvrige elever, opsummerer skolelederen.

Annonce

Tre 10.-klasser sendt hjem

På Vejles 10. klasse-skole, UCV, blev en elev testet positiv for covid-19 i weekenden. Eleven er muligvis blevet smittet af et andet familiemedlem.

Da eleven går i en klasse, som deler gang-areal i den gamle skolebygning med to andre 10. klasser, har skoleleder Rasmus Ullerup besluttet at sende alle tre klasser hjem.

- Vi har valgt at følge et forsigtigheds-princip, selvom eleven sådan set ikke har haft nær-kontakt med eleverne i de to andre klasser, forklarer Rasmus Ullerup.

Ligesom på de øvrige berørte skoler, har 10. klasse-skolens leder også straks skrevet rundt til alle forældre til børn på skolen, så alle er informeret om, hvad der er sket, og hvordan man skal forholde sig både som elev og pårørende til en elev på skolen.

Netop orientering af forældregruppen er en vigtig del af den kommunale handlingsplan ved corona.

Annonce

Vinding skole har sendt klasse hjem

På Vinding Skole bekræfter skoleleder Karen Buhl Johannsen også, at en elev er testet positiv for corona.

Skolen har derfor sendt hel en klasse hjem, og det samme gælder for de nære kontakter, den pågældende elev har haft ud over klassen i den seneste uge.

To lærere på Vinding Skole er også sendt hjem. Når de nære kontakter har to negative svar fra test, må de komme igen. De elever og lærere, som ikke falder i kategorien "nære kontakter", må vende tilbage til skolen efter blot én enkelt negativ corona-test.

Udbredelsen af corona i Vejle har betydet, at regionens testvogne har holdt flere steder i kommunen. For nylig stod folk i kø for at blive testet ved Byens Hus i Jelling. Foto: Mette Mørk

De elever, der er hjemme fra Vinding Skole, undervises online, indtil de kan blive testet.

Annonce

Elev i 2. klasse smittet

På Hældagerskolen blev en elev i 2. klasse testet positiv for coronasmitte fredag. Foruden den klasse, eleven går i, er tre medarbejdere på skolen sendt hjem. Ligesom på de øvrige skoler må elever og ansatte først vende tilbage, når de kan fremvise en "ren" corona-smitteattest.

Skoleleder på Hældagerskolen Jakob Nielsen må som de øvrige vejlensiske skoleledere, konstateret, at corona kan ramme alle.

- Vi må bare tage det roligt og følge de handleplaner, der ligger, siger Jakob Nielsen.

Også Novaskolen på Nørremarken følger den kommunale handleplan og har atter sendt flere klasser hjem, fordi én af skolens lærere er konstateret smittet. Her ventes de første elever dog allerede tilbage på skolen tirsdag morgen, efter at de er blevet testet og konstateret negativ for covid-19-virussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce