Annonce
Trekantområdet

Nummer 6 ud af 130: Et af Danmarks bedste ishuse ligger i Kolding

Hos Lillis er der også veganske is i disken. Desuden byder iscaféen også på iskaffe, milkshakes og slushice. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Tirsdag klokken 16 blev Danmarks bedste ishus kåret. Iscaféen Lillis fra Kolding endte på en sjetteplads blandt mere end 130 nominerede.
Annonce

Kolding: Selv på dage, hvor solen ikke skinner over Kolding, er der ofte kø foran Lillis i Låsbygade. Og det er måske ikke så underligt, for den populære iscafé er tirsdag kåret til et af Danmarks bedste ishuse 2020.

Ud af mere end 130 nominerede ishuse fra hele landet indtager Lillis en solid sjetteplads med 989 stemmer. Det vækker stor glæde hos både ejer Maja Iversen og hele personalet bag isdisken:

- Det er vi meget stolte over. Det er dejligt, at vores produkt bliver anerkendt, siger Maja Iversen.

Lillis adskiller fra en række af landets andre ishuse ved at lave al isen selv - og hver dag. Samtidig er bæredygtighed sat i højsædet, og isen bliver lavet af blandt andet økologisk mælk og fløde.

Annonce

En sønderjysk vinder

Lillis åbnede første gang dørene i april 2019. Da var konkurrencen om årets bedste ishus for 2019 allerede i gang, og det er derfor første gang i år, at iscaféen fra Kolding er med.


- Det er vi meget stolte over. Det er dejligt, at vores produkt bliver anerkendt, siger Maja Iversen.

Maja Iversen, ejer af Lillis


Derfor er det også et ekstra stort skulderklap at blive kåret til et af landets bedste ishuse.

- Det er jo kun vores anden sæson, og sidste år byggede vi det hele op i luften. Men vi oplever generelt, at folk i Kolding bakker os op, og at vi har så søde kunder. Vi kunne ikke ønske os mere, siger Maja Iversen.

Konkurrencen, der er lavet af Opdag Danmark, har kørt siden den 23. juni. Via sms har tilfredse kunder kunnet give deres favoritishus en stemme, og det har kun været muligt at stemme én gang per mobilnummer.

Blandt de syd- og sønderjyske ishuse indtager Lillis en samlet tredjeplads, kun overhalet af Fru Dax på Rømø på andenpladsen og Iskonditoriet i Sønderborg på førstepladsen. Det er da også sidstnævnte, der med 3543 stemmer samlet set er kåret til Danmarks bedste ishus 2020.

Danmarks bedste ishuse 2020

1. Iskonditoriet, Sønderborg

2. Fru Dax, Rømø

3. Vaffelhuset, Kerteminde

4. Vaffelhuset, Rudkøbing

5. My IceDream, Aarhus

6. Lillis, Kolding

7. Marielyst Is, Væggerløse

8. Fjellerup Vaffelbageri

9. Vaffelhjørnet, Hundested

10. Vebbestrup Is

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Annonce