Annonce
Erhverv

Omstridt bageri opgiver helt efter møgsager: Flere mangler penge

Bageriet har holdt lukket siden midten af november, og her var det uklart, om det ville åbne igen. Arkivfoto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Beboerne i Brejning må fremover undvære deres kager og rundstykker. For det kun halvt år gamle bageri på Brejning Søndergade åbner ikke igen.

Brejning: Meget har tydet på, at Brejning Bageri ikke ville åbne igen.

Og nu står det klart: Kazim Bulduk og hans kollegaer vender ikke tilbage bag disken på Brejning Søndergade. Det afslører et kig i Det Centrale Virksomhedsregister.

Her står der, at produktionsenheden på adressen er ophørt 2. december 2019.

Bageriet har holdt lukket siden midten af november, og her var det uklart, om det ville åbne igen. I døren hang et skilt, der fortalte, at man ikke kunne åbne på grund af "mistanke om kloaknedbrud".

I mellemtiden har der været stille, bortset fra om natten, oplyser flere vidner til avisen. De har berettet, hvordan ting blev fjernet fra butikken.

Sagen om Brejning Bageri begyndte for tre ugers tid siden, hvor fire medarbejdere - heriblandt bagermesteren og hans svend - meldte sig syge, mens en sagde op. Forklaringen var manglende og for sent udbetalte lønkroner og dårligt arbejdsmiljø. Tre fagforeninger gik ind i sagen.

Leverandører mangler penge

Siden kom det frem, at Kazim Bulduk ikke ejede stedet, som han ellers har givet udtryk for blandt andet over for avisen i sommer, da bageriet åbnede.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister er bageriet oprettet som en såkaldt produktionsenhed og deler cvr-nummer med Todayters, der på sin hjemmeside kalder sig for "Danmarks nyeste og mest seriøse sugardatingside".

Bag står Gündüz Göktas fra Aarhus, men Kazim Bulduk optræder i en reklamevideo, hvor han drikker Moët-champagne og kører i limosine med unge kvinder kendt fra realityprogrammer.

I dag mangler flere forretningsdrivende penge for de varer og ydelser, som de den seneste tid har leveret til Brejning Bageri. En af Danmarks største cateringgrossister, Hørkram Foodservice oplyser for eksempel at have 50.000 kroner til gode.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kazim Bulduk og Gündüz Göktas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Annonce