Annonce
Middelfart

Ny aftale mellem KL og regeringen: Millioner ekstra til Middelfarts budget

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen forventer, at den nye aftale mellem regeringen og KL kaster 10-12 millioner kroner af sig til Middelfart. Men inden folk begynder at glæde sig for meget, minder han om, at udgifterne vil stige næste år på grund af flere børn og ældre. Arkivfoto
Kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen betegner den nye aftale mellem regering og KL som "fin", efter der er udsigt til at lande et millionbeløb i kommunekassen.

Middelfart: Mellem 10 og 12 millioner kroner af den 2,2 milliarder store aftale mellem regeringen og KL lander i Middelfart.

Det vurderer Middelfarts konstituerede kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen ud fra de beregningsmodeller, pengene, der er øremærket mere velfærd, fordeles ud fra.

- Overordnet set er det en fin aftale for kommunerne. Men det hører med til historien, at der i aftalen er en forudsætning om, at kommunerne selv finder en halv milliard ved besparelser, så netto er det 1,7 milliarder, kommuner får til ekstra velfærd næste år, forklarer Thorbjørn Sørensen.

Om borgerne i Middelfart kommer til at mærke de ekstra godt 10 millioner som mere eller bedre velfærd er dog højest tvivlsomt. For udgifterne stiger, og indtægterne ligger ikke fast.

- Vi kender endnu ikke størrelsen af vores skatteindtægter næste år, til gengæld ved vi, at der kommer flere børn og ældre. Så først når vi har det endelige tal fra KL og om et par uger ved mere om det forventede skattegrundlag næste år, kan vi kan vi fastlægge velfærdsydelserne i det budget, vi forventer at sende i høring den 24. september, forklarer Thorbjørn Sørensen.

Kort proces og læsermøde

Borgere, politikere og embedsfolk i Middelfart Kommune har i øvrigt udsigt til en kort budgetproces på omkring fem uger fra, at det er fremlagt 24. september til, at det skal 2. behandles. Høringsperioden varer fra 24. september til 2. oktober, hvor der også er indlagt dialogmøder.

Tirsdag 10. september afholder Fyens Stiftstidende desuden åbent læsermøde, hvor man får mulighed for at forstå kommunens milliardbudget. Det foregår i byrådssalen fra klokken 17 til 19, hvor kommunens økonomichef Eva Iversen vil gennemgå, hvordan budgettet bliver til.

Tilmelding skal ske til journalist Sofie Ejlskov Hugger på soehu@fyens.dk senest mandag 9. september.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce