Annonce
Erhverv

Ny analyse: Jobcenter skal endnu tættere på virksomhederne

- Vi har gode erfaringer med blandt andet Key Account Managers, der arbejder tæt sammen med større virksomheder, og den erfaring skal vi bygge videre på, siger Peder Wittendorff Tind (V), formand for social- og beskæftigelsesudvalget.
Den seneste analyse af arbejdsmarkedsområdet har fokus på virksomhedsservice. Ni konkrete anbefalinger skal bringe samarbejdet endnu tættere på virksomhederne.

Fredericia: Analyseenheden i Fredericia Kommune har gennem det seneste års tid har analyseret arbejdsmarkedsområdet i Fredericia. Nu er turen kommet til Jobcenterets virksomhedsservice, der står for at hjælpe med blandt andet rekruttering og samarbejde om eksempelvis virksomhedspraktik og andre ordninger.

Analyseenheden kommer med ni konkrete anbefalinger, der blandt andet fokuserer på et endnu tættere samarbejde, bedre dialog og flere Key Account Managers til store virksomheder og brancher.

- Det er vigtigt, at virksomhederne får en god oplevelse, når de tager et socialt ansvar og er med til at skabe plads på arbejdsmarkedet. Vi har gode erfaringer med blandt andet Key Account Managers, der arbejder tæt sammen med større virksomheder, og den erfaring skal vi bygge videre på, siger Peder Wittendorff Tind (V), formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

Beskæftigelsesforum er en vigtig aktør i samarbejdet med virksomhederne. Aanalysen anbefaler, at nye samarbejder og partnerskaber bliver til i tæt samarbejde med beskæftigelsesforum. Samtidig anbefaler analyseenheden, at Business Fredericias inddrages i endnu højere grad end i dag.

Grethe Højgaard, der er næstformand i Beskæftigelsesforum og Business Fredericia, hilser de nye anbefalinger til øget samarbejde mellem Jobcenter Fredericia og virksomhederne velkommen.

- En tæt dialog og stor indsigt og forståelse for virksomhedernes behov er vigtig for, at vi sammen kan lykkes med at få flere ud på arbejdsmarkedet, siger hun.

Social- og beskæftigelsesudvalget har fokus på, at et forbedret samarbejde med virksomhederne skal føre til, at flere virksomheder får mod på at give en chance til borgere i eksempelvis flexjob.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce