Annonce
Fredericia

Ny asfalt bugter sig - kommunen er i dialog med entreprenør

Det har krævet tålmodighed at være bilist på Snoghøj Landevej de seneste mange måneder, hvor supercykelstien er blevet anlagt. Nu ligger ny asfalt, men i indensporet fra Snaremosevej til Røde Banke er asfalten som et vaskebræt. Det retter sig, håber asfaltentreprenør og kommunen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

NCC rullede for få uger siden asfalt ud over Snoghøj Landevej ind mod Strandvejen. Det ene spor føles nu som vaskebræt. Bilister undrer sig.

Erritsø: Asfalten var nærmest kun blevet tør på Snoghøj Landevej, før Arne Madsen og flere med ham undrede sig over, hvor dårlig den nye belægning er.

- Det er som at køre på et vaskebræt, og jeg forstår slet ikke, at kommunen vil finde sig i det. Jeg må formode, at entreprenøren har fået fuld pris for arbejdet, og så burde man i min verden bare bede dem om at fræse det op igen og lægge nyt. Jeg er som skatteborger skuffet over resultatet, siger Arne Madsen, der kører strækningen ind mod byen jævnligt.

Og han er ikke alene om at have observeret den ujævne belægning.

- Jeg har talt med flere naboer om det, og ingen kan forstå, at kommunen ikke beder om at få det lagt om, siger Arne Madsen.

Som skatteborger er jeg skuffet over, at den nye asfalt ligger så ringe.

Arne Madsen, bilist

Håber buler retter sig

Men hos Fredericia Kommune har man valgt den mere afventende tilgang til problemet.

- Vi er klar over, at der er et problem, og vi er i dialog med entreprenøren, siger Morten Svanborg fra Fredericia Kommune.

Ujævnhederne skyldes ifølge Morten Svanborg mange reparationer af asfalten under det nye slidlag. Her er revner på tværs af vejen i op til 10 cm dybde blevet repareret, inden slidlaget blev udlagt.

- Forventningen er, at overfladen bliver mere jævn, efterhånden som strækningen bliver trafikbelastet. Vi følger i de kommende måneder udviklingen sammen med asfaltentreprenøren, oplyser Morten Svanborg.

Den forklaring har Arne Madsen svært ved at forstå.

- De fræsede efter min opfattelse et godt stykke ned i asfalten, inden de lagde det nye lag ud, så det lyder som en underlig forklaring, siger Arne Madsen.

Avisen har efter artiklen i første omgang blev publiceret modtaget følgende kommentar fra NCC:

- Det er de tidligere reparationer af asfalten under det nye slidlag, som har forårsaget ujævnheder på vejen. På grund af den valgte reparationsmetode er der opstået sætninger i flere af de tætliggende og dybe reparationer. I øjeblikket er vi ved at kortlægge omfanget af disse sætninger, og vi forventer, at overfladen vil blive mere jævn, efterhånden som vejen udsættes for trafik. Sammen med kommunen følger vi udviklingen på vejen, så vi får den bedst mulige løsning, oplyser Morten Brask, sitemananger i NCC Industry.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce