Annonce
Fredericia

Ny asfalt bugter sig - kommunen er i dialog med entreprenør

Det har krævet tålmodighed at være bilist på Snoghøj Landevej de seneste mange måneder, hvor supercykelstien er blevet anlagt. Nu ligger ny asfalt, men i indensporet fra Snaremosevej til Røde Banke er asfalten som et vaskebræt. Det retter sig, håber asfaltentreprenør og kommunen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

NCC rullede for få uger siden asfalt ud over Snoghøj Landevej ind mod Strandvejen. Det ene spor føles nu som vaskebræt. Bilister undrer sig.

Erritsø: Asfalten var nærmest kun blevet tør på Snoghøj Landevej, før Arne Madsen og flere med ham undrede sig over, hvor dårlig den nye belægning er.

- Det er som at køre på et vaskebræt, og jeg forstår slet ikke, at kommunen vil finde sig i det. Jeg må formode, at entreprenøren har fået fuld pris for arbejdet, og så burde man i min verden bare bede dem om at fræse det op igen og lægge nyt. Jeg er som skatteborger skuffet over resultatet, siger Arne Madsen, der kører strækningen ind mod byen jævnligt.

Og han er ikke alene om at have observeret den ujævne belægning.

- Jeg har talt med flere naboer om det, og ingen kan forstå, at kommunen ikke beder om at få det lagt om, siger Arne Madsen.

Annonce

Som skatteborger er jeg skuffet over, at den nye asfalt ligger så ringe.

Arne Madsen, bilist

Håber buler retter sig

Men hos Fredericia Kommune har man valgt den mere afventende tilgang til problemet.

- Vi er klar over, at der er et problem, og vi er i dialog med entreprenøren, siger Morten Svanborg fra Fredericia Kommune.

Ujævnhederne skyldes ifølge Morten Svanborg mange reparationer af asfalten under det nye slidlag. Her er revner på tværs af vejen i op til 10 cm dybde blevet repareret, inden slidlaget blev udlagt.

- Forventningen er, at overfladen bliver mere jævn, efterhånden som strækningen bliver trafikbelastet. Vi følger i de kommende måneder udviklingen sammen med asfaltentreprenøren, oplyser Morten Svanborg.

Den forklaring har Arne Madsen svært ved at forstå.

- De fræsede efter min opfattelse et godt stykke ned i asfalten, inden de lagde det nye lag ud, så det lyder som en underlig forklaring, siger Arne Madsen.

Avisen har efter artiklen i første omgang blev publiceret modtaget følgende kommentar fra NCC:

- Det er de tidligere reparationer af asfalten under det nye slidlag, som har forårsaget ujævnheder på vejen. På grund af den valgte reparationsmetode er der opstået sætninger i flere af de tætliggende og dybe reparationer. I øjeblikket er vi ved at kortlægge omfanget af disse sætninger, og vi forventer, at overfladen vil blive mere jævn, efterhånden som vejen udsættes for trafik. Sammen med kommunen følger vi udviklingen på vejen, så vi får den bedst mulige løsning, oplyser Morten Brask, sitemananger i NCC Industry.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce