Annonce
Kultur

Ny bestyrelsesformand på højskole: Visionerne og driften er der jo fuldstændig styr på

Søren Lindbjerg er netop blevet udvalgt til at være den nye formand for bestyrelsen ved Engelsholm Højskole. Og det er et hverv, han er rigtig glad for. Foto: Ann Hedahl
Søren Lindbjerg, der blandt andet er tidligere redaktionschef for DR Trekanten, er nu blevet bestyrelsesformand på Engelsholm Højskole. Han glæder sig over sin nye rolle, og er allerede godt i gang med at dykke ned i højskolens DNA.
Annonce

Nørup: Efter godt fire år på posten takker Søren Gram af som formand for Engelsholms Højskoles bestyrelse. Grunden hertil er, at han er flyttet så langt væk, at han har vurderet, at den geografiske afstand til slottet er for stor en udfordring både logistisk, men også i forhold til den lokale forankring.

- Det er en beslutning, vi forstår og bakker op om, selvom det bliver et tab at miste Sørens store engagement og skarpe blik i bestyrelsesarbejdet, lyder det i en pressemeddelelse fra Engelsholm Højskole.

Engelsholm Højskoles bestyrelse har valgt at erstatte en Søren med en Søren, og en lokal med en lokal. Derfor overtog 63-årige Søren Lindbjerg fra Sødover formandshvervet fra og med 17. september. Ikke alene er han lokalkendt, men hans hjerte banker også med stor entusiasme for Engelsholm Højskole.

- Nu har jeg boet tæt på Engelsholm Højskole i 25 år, og jeg er med tiden kommet her i stadig stigende grad. Stedet har åbnet sig mere og mere op, og alt, hvad der sker her, synes jeg, er vanvittigt spændende, siger Søren Lindbjerg, der tegner et billede af, hvordan, når man træder ind på højskolens område, bliver mødt af energi, glæde og kreativitet - hver eneste gang.

Lige nu ser jeg det som min vigtigste opgave, som bestyrelsesformand, at sætte mig godt og grundigt ind i tingene her på stedet

Søren Lindbjerg, ny bestyrelsesformand, Engelsholm Højskole

Annonce

Stedet inspirerer

Ikke alene synes Søren Lindbjerg, at energi, glæde og kreativitet stråler ud af Engelsholm Højskole, men han mærker også, hvordan stedet formår at inspirere og skubbe til folks kulturelle spektre og opfattelser.

- Hvis man besidder bare lidt forandringsparathed, kan man virkelig få meget med sig herfra, lyder det fra den nye bestyrelsesformand.

Blandt andet byder højskolen flere gange årligt på onsdagsarrangementer med foredrag, musik og andre kulturelle tiltag.

- Og det er for eksempel ikke ligefrem P4-musik, man bliver præsenteret for her, men det er noget helt andet. Altsammen af meget høj kvalitet. Min egen smag og opfattelse af kunst og musik har i hvert tilfælde rykket sig, og det er jeg glad for, forklarer Søren Lindbjerg, der mener, at kulturelle oplevelser som disse er nogle, alle har godt af at erfare.

Annonce

De vigtigste opgaver

- Lige nu ser jeg det som min vigtigste opgave, som bestyrelsesformand, at sætte mig godt og grundigt ind i tingene her på stedet, lyder det fra Søren Lindbjerg.

Han har blandt andet været rundt på højskolen i hverdagene, hvor han tog sig nogle gode snakke med eleverne for at danne sig et indtryk af deres vurderinger omkring Engelsholm. Her erfarede han, at stedets faglighed har et højt niveau i form af kvaliteten af lærernes undervisning.

- Jeg ved, at alt er meget veldrevet her på stedet, og visionerne og driften er der jo fuldstændig styr på, siger Søren Lindbjerg.

Ligeledes har han fuldstændig tillid til, at bestyrelsesarbejdet bliver godt.

- Bestyrelsens kompetencer er rigtigt godt sammensat, og det har da helt klart været et af de krav, jeg har haft til at være med, forklarer han.

Det helt afgørende er dog hans egen begejstring for stedet og højskolelivet, hvor han også beundrer den mulighed, man som højskole-elev har for at lade alt, hvad man gør, drive af lysten dertil.

Søren Lindbjerg er blandt andet tidligere redaktionschef for DR Trekanten, og så bor han som før nævnt "lige om hjørnet" i forhold til Engelsholm, hvor han gennem tiden har været en hyppig deltager ved stedets kulturelle arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce