Annonce
Fredericia

Ny blog: Se Fredericia gennem argentinske Liléns øjne

Lilén Nahir Altamira er au pair og kommer fra Argentina. Hun skal fremover skrive lidt om livet i Fredericia, set med hendes øjne. Foto: Yilmaz Polat

Kære læser, mød Lilén. Lilén er argentinsk au pair lige her i Fredericia. Hun vil fremover vise dig livet i Fredericia, set med hendes øjne.

Fredericia: Fredericia Dagblad har føjet en blogger til paletten af skribenter i vores avis. Hun hedder Lilén Nahir Altamira er 27 år og kommer fra Córdoba, Argentina.

I Argentina tog hun en uddannelse som civilingeniør med tysk som bifag, inden hun rejste den lange tur mod det kolde nord for at fejre, at hun var uddannet. Hun landede i Københavns lufthavn i januar i år, hvor planen var at besøge nogle venner, hvorefter turen igen skulle gå hjem til Argentina i marts.

Men sådan skulle det ikke gå. Lilén var ikke helt klar til at slippe Danmark, og da muligheden bød sig for et job som au pair, takkede Lilén ja. Og sådan endte hun hos Kathleen McMahon og Søren Juhl fra Fredericia, samt trillingerne Karla, Asta og Elise.

Annonce
Lilén er au pair for et sæt trillingepiger, og hun vil igennem hendes blog i dagbladet fortælle om, hvordan hendes liv er i fæstningsbyen. Foto: Yilmaz Polat

Glad for Fredericia

Lilén er blevet meget glad for Fredericia, som hun nu betegner som sit andet hjem. Lilén føler sig samtidig som familiens nyeste medlem.

Hjemme i Argentina har Lilén en stor familie. En familie som hun dog ikke har set, siden hun forlod Argentina i januar.

- Man tager ikke bare hjem til Argentina for en uge eller to. Men jeg snakker ofte med dem, så det er godt, fortæller Lilén.

Når Lilén ikke har hænderne fulde med familien McMahon-Juhls trillinger, går hun ture og er sammen med sine venner i Fredericia. Og gerne med et kamera i hånden. Lilén er optaget af at fotografere og lægger ofte billeder af sine ture rundt i Fredericia på det sociale medie Instagram.

- Det er en rigtig smuk by, og der er så mange flotte bygninger og steder. Jeg kan godt lide, at man med billeder fanger et øjeblik. Det kommer ikke igen, og du har taget det, fordi du synes, det var smukt, fortæller Lilén.

En af de ting, som Lilén især har bidt mærke i ved Fredericia, er, at der er hav til næsten alle sider, og det er en omvæltning fra Córdoba, som ligger midt i Argentina.

- Der er hav overalt, og man kan dufte det, næsten uanset hvor man er, siger Lilén.

Laver det hun elsker

Lilén har ikke kun kastet sin kærlighed over den fredericianske natur, hun er også blevet glad for fredericianernes måde at være på, og hun har fået en god håndfuld venner i sin korte tid her i byen.

- Folk er virkelig søde. Sådan er danskere generelt, synes jeg. Danskernes og argentinernes humor er meget den samme. Men argentinerne kunne godt lære lidt af danskernes ryddelighed. Gaderne her er så flotte og rene, i Argentina flyder der skrald, fortæller Lilén med et grin.

Selvom Argentina er langt væk, elsker hun sit arbejde i Danmark, og hun har ikke planer om at skulle hjem til Argentina igen før om et par år.

- Jeg kan godt lide at være au pair. Selvfølgelig kan det være hårdt med trillinger, men jeg elsker dem. De er søde og sjove at være sammen med. Jeg bliver tit spurgt " du er jo ingeniør, hvorfor arbejder du som au pair?" Jeg synes, man skal lave det, man elsker, og det er det her, jeg har lyst til lige nu, fortæller Lilén.

Lilén skriver normalt poesi for sig selv, men glæder sig til at dele ud af sine skriverier.

Skulle du have lyst til, at følge med i hvad Lilén går og laver, kan du følge hendes Instagram: lilennahiraltamira

To udgaver

Lilén skriver sin blog på engelsk, men den bliver oversat til dansk, så du kan selv vælge, hvilket sprog du helst vil læse den på. Du finder både den danske og den engelske udgave i artikelhenvisningerne under denne artikel.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Annonce