Annonce
Fredericia

Ny bog giver svaret: Hvorfor kommer Dronningensgade før Kongensgade?

Illustrator Hanna Skov Hansen og forfatter Merete Ørskov var glade, da de kunne åbne kassen med de nye bøger, som netop var kommet fra trykkeriet. De har været i gang siden først på året med eventyret, der skal hjælpe more, give folk noget at tænke over og hjælpe med at hitte rede i Fredericias gadenavne. Det er første gang Hanna Skov Hansen illustrerer en hel bog, mens Merete Ørskov tidligere har skrevet en børnebog. Foto: Marianne Husted
Ny eventyrbog hjælper med at finde rundt i Fredericias gadenavne. Sognepræst Merete Ørskov har sammen med illustrator Hanna Skov Hansen udviklet et anderledes og lærerigt eventyr.
Annonce

Fredericia: Det begyndte med et spørgsmål og en memoteknik til at finde rundt i Fredericias gader.

- Hvorfor kommer Dronningensgade først, undrede sogne- og korshærspræst Merete Ørskov, Trinitatis Sogn sig, når hun spadserede rundt og siden kom til Kongensgade.

Merete Ørskov flyttede til Fredericia i 2016 og skulle lære byen at kende. Hun syntes, at de nord-syd-gående navne var lidt rodede. Det fik hende til at digte et eventyr om byens gader. Da hun opdagede, at også lokale havde problemer med at hitte rede i gadenavnene, besluttede hun sig for at udgive eventyret som en bog.

Samtidig gik hun på jagt efter en lokal kunstner til at illustrere bogen. Til et stormøde om strategi for udsathed, så hun en illustration, som på en finurlig og klog måde fortalte om strategien.

Den enkle og humoristiske streg tilhørte Hanna Skov Hansen, autodidakt illustrator, indfødt fredericianer og konsulent hos "Din Indgang".

Det er svært at huske Fredericias snorlige gader i den rigtige rækkefølge. Men med eventyret bliver det meget lettere.

Merete Ørskov, forfatter og præst

Annonce

Har selv fået styr på gadenavne

Siden har de to arbejdet sammen om eventyret, der nu er blevet til en bog på 32 farvestrålende sider. Den udkommer fredag den 28. juni.

Det begynder som i alle gode eventyr: "Der var en gang en dronning og en konge." Men helt sædvanligt er eventyret ikke, for det var dronningen, der bestemte, kan man læse i det morsomme og overraskende eventyr, der henvender sig til både børn og voksne.

Det ved Merete Ørskov, for hun har læst bogen op for både små og større børn, der er blevet meget optaget af både fortælling og illustrationerne. Også voksne morer sig højlydt over både tekst og den enkle, men også skæve streg, hvor man hele tiden kan opdage nye detaljer med et budskab.

For kunstneren Hanna Skov Hansen har det været en spændende opgave. Hun har tidligere stået for bogforsider, men har aldrig illustreret en hel bog. Og så har hun selv fået fuldstændig styr på gadenavnene. Det har knebet, selv om hun både er født og opvokset i Fredericia.

Annonce

Sælges hos Billund og på museum

"Hvordan gaderne i Fredericia fik deres navne" sælges hos Billunds Boghandel, Fredericia Bymuseum og Lokalhistorisk Arkiv. Merete Ørskov vil også selv sælge den fra en bod i Kirkestræde fredag den 5. juli.

EventC har sponsoreret trykningen, og prisen er 69,95 kroner.

Over bjerge og gennem dale går det, da prinsessen stak af, som det hedder i eventyret om Fredericias gader. Illustration fra bogen "Hvordan gaderne i Fredericia fik deres navne"
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce