Annonce
Fredericia

Ny borgmester havde første arbejdsdag: Fandt sjov detalje på kontoret

Mandag havde Steen Wrist den første almindelige arbejdsdag som borgmester i Fredericia. Han hilste på en del nye kolleger, blandt andre chefsekretær Gitte Engelbrecht. Foto: Søren Gylling
Mandag var det første almindelige dag på kontoret for den nytiltrådte borgmester Steen Wrist (S). Corona betyder dog en anderledes start, hvor han møder færre folk, end han gerne ville. Og nærmest føler sig lidt uhøflig.

Fredericia: I sidste uge fik han borgmesterkæden om halsen, og mandag mødte Steen Wrist (S) ind til den første, almindelige arbejdsdag i det nye job.

Her kiggede Fredericia Dagblad forbi til en snak om de første arbejdstimer på borgmesterkontoret. Wrists første dage er præget af corona. Ikke kun fordi at mange af rådhusets medarbejdere arbejder hjemmefra.

- Nu ville jeg rigtigt gerne rundt og give hånd til kollegerne. Det er mærkeligt, at man ikke kan gøre det, og det virker næsten en smule uhøfligt, når man er ny mand på kontoret, siger Steen Wrist.

Annonce

Hurtigt i gang

Steen Wrist afløste officielt partifællen Jacob Bjerregaard på borgmesterposten ved årsskiftet. Og faktisk var han i gang med jobbet allerede 1. januar, hvor han havde et møde på rådhuset, og 2. januar var han med, da de første covid-19-vacciner kom til Fredericia ved plejehjemmet Hybyhus.

- Det var fantastisk at få lov til at tage imod de første coronavacciner i Fredericia. Det er afgørende at få de første vacciner. Men vi må ikke tro, at vores værktøjer med afspritning og afstand nu kan lægges til side. Der er lang vej gennem coronaen endnu, siger Steen Wrist.


Det er mærkeligt, at man ikke kan give hånd til de nye kolleger

Steen Wrist


Politisk ville han foretrække at se alle sine 20 byrådskolleger i øjnene, når han leder sit første møde i byrådssalen. Men det bliver på Teams via computeren som så mange gange før under epidemien.

Annonce

Ny konstellation

Som bebudet under det ekstraordinære byrådsmøde 30. december ventes de nye politiske rokeringer i byrådet at falde på plads i løbet af årets første dage. Indtil videre ligger det fast, at afgående borgmester Jacob Bjerregaards plads i byrådet overtages af partifællen Finn Muus.

På gangen ved borgmesterkontoret er Steen Wrist ikke helt ny. Han kender medarbejderne fra sit tidligere hverv som menigt byrådsmedlem.

- Nu er det en ny konstellation, hvor vi bliver kolleger. Før kom jeg mere til og fra som byrådsmedlem, siger den nye borgmester, som tidligere var sekretariatsleder hos 3F i København.

Annonce

Pudsig hilsen i en skuffe

Nu har Steen Wrist indtaget borgmesterkontoret med udsigt over Rådhuspladsen, og i en kommode fandt han en pudsig gammel hilsen i bunden en skuffe.

- Venstre har brug for dig, lyder budskabet på et billede med Lars Løkke Rasmussen.

- Det er formentlig fra min forgængers forgænger, og det er nærmest limet fast, lyder det med et smil fra Steen Wrist.

Den tidligere statsminister og Venstre-formand har nu helt forladt liberale parti. Så skuffen trænger til en opdatering. Ligesom borgmesterkontoret har fået det med Steen Wrist overtagelse fra årsskiftet.

Steen Wrist ved indgangen til byrådssalen. Her bliver borgmesteren i første omgang ensom til de kommende byrådsmøder på grund af coronanedlukningen. De øvrige byrådsmedlemmer deltager via et computerlink. Foto: Søren Gylling
Der er masser af arbejdsopgaver at tage fat på for borgmester Steen Wrist og kollegerne i byrådet. Foto: Søren Gylling
På kontoret har Steen Wrist overtaget et sejlsportstrofæ fra den tidligere borgmester. I en dyst vandt Fredericia over Middelfart. Foto: Søren Gylling
Som byrådsmedlem kender Steen Wrist turen ind på Fredericia Rådhus. Nu bliver det hans faste arbejdsplads. Foto: Søren Gylling
Byrådssalen er stedet, hvor de vigtige beslutninger tages af borgmester Steen Wrist og byrådet. Onsdag 30. december fik han overrakt borgmesterkæden her - nu er han i gang med jobbet. Foto: Søren Gylling
Borgmester Steen Wrist har en lang række beslutninger på to-do listen for 2021. Blandt andet skal beslutningerne fra budget 2021 sættes i gang. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce