Annonce
Navne

Skal løse opgaver for borgere med store udfordringer: Ny chef kender tortur- og traumecenter indefra

Louise Schwartz er tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere. Foto Lasse Olsson
1. juli tiltrådte konstitueret leder Louise Schwartz i jobbet som chef for Region Syddanmarks Afdeling for Traume og Torturoverlevere. Centret har til huse både i Sundhedshuset i Vejle og i Odense.

VEJLE: Louise Schwartz er netop tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT). Den nyudnævnte afdelingschef er uddannet specialpsykolog og har været ansat i psykiatrien siden 2001.

Hun har arbejdet med feltet i en årrække, før hun i 2015 fik ansvaret som behandlingsleder og ledende psykolog på afdelingen.

- Jeg kommer nu til at stå i spidsen for en gruppe dygtige og dedikerede medarbejdere i Vejle og Odense. Sammen skal vi løse en spændende opgave for en gruppe borgere med store udfordringer, siger Louise Schwartz i en pressemeddelelse om udnævnelsen.

- Vi arbejder for og med en sårbar gruppe, der ofte har meget komplekse problemstillinger. Det nødvendiggør et tæt samarbejde mellem de forskellige aktører fra kommuner, praktiserende læger, region i samklang med patienterne og deres pårørende ikke mindst. Det fokus kommer vi til at fastholde og udbygge fremover, så vores patienter får de bedst mulige forudsætninger for et godt liv, tilføjer den nye leder.

- Louise Schwartz har med succes virket som konstitueret leder på ATT siden 1. marts. Hun har bygget videre på den gode udvikling afdelingen i forvejen er inde i, og som hun selv har bidraget til. Så det er med stor tilfredshed, vi nu mere permanent overdrager Louise ansvaret for den fremtidige drift og udvikling af ATT, siger sygeplejefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark Ole Ryttov i samme pressemeddelelse.

Annonce

Fakta om torturcentret

På Afdelingen for Traume og torturofre (ATT) tilbyder et team af psykiatere, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, familiebehandlere og socialrådgivere specialiseret tværfaglig behandling.

Patientgruppen er mennesker med PTSD og traumer efter oplevelser med krig, flugt og tortur, patienterne er typisk flygtninge og krigsveteraner.

Afdelingen har fokus på rådgivning og formidling i konkrete sager eller mere generelt til eksempelvis jobcentre, andre sygehusafdelinger, lærere, pædagoger og socialrådgivere.

ATT er gennem udviklings- og forskningsaktiviteter med til at forbedre indsatsen over for flygtninge og veteraner med svære og komplekse traumer, og samarbejder med andre behandlingscentre og eksperter på området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce