Annonce
Fredericia

Ny dagligvarebutik åbner om få dage: Vi passer godt ind på Prangervej

Inventaret er nyt, personalet er nyt, kædenavnet er nyt i Fredericia, og købmanden ny i byen. Spar åbner på Prangervej 87 om få dage. Ved roret René Hartvig Clausager. Foto: Søren Gylling

Ny Spar åbner om få dage. Franchisetager René Hartvig Clausager og personalet knokler for at blive klar. Den økonomiske bæredygtighed i den hårde konkurrence er der tænkt over.

Annonce

Fredericia: Om få dage skærpes krigen om dagligvarekunderne i Fredericia.

Spar rykker ind i det tidligere Kiwi på Prangervej 87 og åbner torsdag 10. januar. Spars storebror i Dagrofa-kæden, Meny, slår også snart dørene op for sit varehus på Indre Ringvej.

På Prangervej er købmand og franchisetager, René Hartvig Clausager, parat.

Dagrofa står bag Spar

Spars moderselskab, Dagrofa, er en af de store på dagligvaremarkedet herhjemme.Dagrofa spænder over Meny-varehusene og de større og mindre supermarkeds- og købmandskæder Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Dagrofa ejer også det store salgs- og logistikselskab, Dagrofa Logistik, samt Food Service Danmark, som er leverandør til foodservice-sektoren.

I Fredericia åbner Spar i den norske Kiwi-kædes tidligere bygninger. Kiwi kastede håndklædet i ringen på det pressede marked og trak sig ud af Danmark i 2016.

René Hartvig Clausager er franchisetager i Spar-kæden, der hører under moderselskabet Dagrofa. Det har også Meny-varehusene kæderne Min Købmand og Let-Køb. Logo: Dagrofa
Annonce

Har analyseret markedet

Længe har han og det nyansatte personale gået og gjort butikken på små 900 kvadratmeter klar, og håndværkerne har også travlt:

- Dagrofa har jo undersøgt markedet, og der vil være plads til os. Spar ligger som kæde et sted mellem discountkæderne og varehuse som Føtex rent prismæssigt, men jeg kan som franchisetager også plukke varer fra eksempelvis Menys udvalg og selv sætte mit præg på butikken med særlige tilbud, når jeg har set, hvad der efterspørges.

- Jeg ved godt, der er mange konkurrenter oppe på Venusvej og langs Vejlevej, siger René Hartvig Clausager:

- Men omvendt er Rema 1000 på Vejlevej jo lukket, og den lå tættest på mig. Så der er et hul. Jo, jeg skal lægge mange timer i det, men det trækker at blive selvstændig, og jeg kan jo i høj grad selv høste frugterne, hvis det går godt. Det er op til mig selv.

Annonce

Åbent fra 7 til 21

Han peger på, at området omkring Sønderparken, Prangervej med sideveje og digterkvarteret er et umiddelbart handelsopland for ham og den nye Spar:

- Jeg skal naturligvis følge Spars ugeavis, men ellers har jeg frit rum. Nu ser vi det første år an. Men hvis jeg vil og kan sælge eksempelvis rundstykker for en krone, så er det det dét, jeg gør og kan. Det er kun mig selv, der vinder eller taber på det. Det kan jeg godt lide.

Den nye Spar på Prangervej får åbent alle dage fra klokken 7 til 21. På udvalgte helligdage lukkes lidt tidligere, lyder vurderingen fra René Hartvig Clausager.

På premieredagen glider dørene til side klokken 10. Der er lidt til ganen til alle og blomster til de første.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

En vision for åbenhed

Annonce