Annonce
Erhverv

Ny energiaftale: Shell Raffinaderiet slipper for at fyre for fuglene

Shell Raffinaderiet har gennem de seneste måneder forsøgt at påvirke landspolitikerne for at få sikret, at virksomheden fortsat kan levere overskudsvarme til fjernvarmenettet. TVIS aftager overskudsvarmen fra Shell og det kunne være blevet dyrt for fjernvarmekunderne, hvis den nye energiaftale var endt som foreslået. Arkivfoto: Torben Sørensen
En ny bred energiaftale betyder, at Shell Raffinaderiet fortsat kan sende overskudsvarme ind i trekantområdets radiatorer. Overskudsvarmen skal blot have certifikat for at undgå høje afgifter. Et ønske Shell har sendt til politikerne i månedsvis.

Fredericia: Shell Raffinaderiet kan fortsat sende billig overskudsvarme ud til fjernvarmeforbrugerne i Trekantområdet. Det er konsekvensen af den energiaftale, som torsdag eftermiddag blev en realitet mellem en bred vifte af folketingets partier.

- Det er ikke en aftale uden problemer, men langt de største knaster er sendt i udvalg. Det oprindelige udspil fra regeringen ville have elimineret mulighederne for at udnytte overskudsvarme, men med den nye aftale er der etableret stabile rammevilkår for nye overskudsvarmeprojekter. Det vil gavne både klimaet, forbrugerne og virksomhederne, skriver Shell Raffinaderiet i en kommentar til energiaftalen.

Flere forhandlinger forude

Aftalen blev præsenteret sidst på eftermiddagen torsdag, og den viser, at partierne har lyttet til blandt andet Shell Raffinaderiet, som leverer den største mængde overskudsvarme i Danmark.

- Vi er rigtig glade for, at så mange af aftalepartierne har lyttet og eksempelvis besøgt os for at høre, hvad problematikken er for en virksomhed som vores, fastslår Shell.

Virksomheden har sammen med blandt andet Dansk Fjernvarme efterspurgt en certificeringsordning og en heraf lavere overskudsvarmeafgift. Det er blevet opfyldt i aftalen.

- En væsentlig del af aftalen er dog ikke på plads endnu. Det drejer sig om den omdiskuterede prisregulering, som har været en stor knast i forhandlingerne, oplyser Shell som håber, at der findes en model for prisregulering, som sikrer, at det bliver rentabelt at etablere nye overskudsvarmeprojekter.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce